Cum să cureți tenul acneic. Thea Haimovitz, sfaturi pentru îngrijirea corectă a pielii

Data actualizării: | Data publicării:
Thea Haimovitz, Mi-th influencer
EXCLUSIV
Descriere foto: Thea Haimovitz, Mi-th influencer

Cu lupta împotriva acneei, îngrijirea corectă a pielii este esențială. Thea Haimovitz a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Spectacola, în care oferit sfaturi prețioase pentru curățarea eficientă a tenului acneic.

Curățarea tenului acneic este esențială pentru a menține pielea sănătoasă și pentru a preveni agravarea acneei. Aceasta ajută la îndepărtarea impurităților, excesului de sebum și celulelor moarte, fără a usca sau irita pielea. Curățarea adecvată contribuie la echilibrarea pH-ului pielii și la crearea unui mediu mai puțin propice pentru bacteriile care cauzează acneea. Thea Haimovitz, expertă în îngrijirea pielii, oferă sfaturi esențiale pentru o rutină de curățare eficientă.

Cum să cureți tenul acneic. Thea Haimovitz, sfaturi pentru îngrijirea corectă a pielii

În exclusivitate pentru Spectacola, specialista Thea Haimovitz ne-a oferit sfaturi esențiale pentru o rutină de curățare eficientă. Cu toate că numărul de produse pentru îngrijirea pielii cu acnee a crescut semnificativ, este crucial să găsești produse care se potrivesc cu tipul tău de piele. Un aspect important este curățarea pielii în timpul dușului. După demachierea ușoară, este recomandat să speli fața cu un demachiant delicat, care să nu conțină sulfat.

„Ai nevoie de o rutină atunci când ai acnee. Înainte nu existau produse, informații despre întreținerea pielii cu acnee, dar acum sunt foarte multe. Poate exista, însă, un factor de nepotrivire între produs și piele. Una dintre chestiile pe care trebuie să le faci când intri seara la duș este să combini curățarea pielii cu dușul. Este bine să ai un filtru bun pus la duș. Trebuie să speli fața cu jet cald, jet rece și tot așa.

Faci o demachiere ușoară, după care vii și speli bine fața. Când ieși de la duș, mai aplici demachiant, foarte delicat, în cantități mari și generoase. Ne bazăm foarte mult pe partea enzimatică, pe dizolvarea ingredientelor pe care pielea le are pe față, ingredientele pe care le-a produs pielea, mizeria, impuritățile, grăsimea pe care ai produs-o, transpirația. E foarte bine să ai timp, să aplici și să aștepți ca pielea să funcționeze, să nu depindă doar de noi. Ar trebui ca demachiantul să fie unul delicat și să nu aibă înăuntru sulfat. De asemene, acidul salicilic și peroxidul de benzoil fac bine. Dar, atenție, dacă este scris ca ingredient către sfârșitul listei atunci are o cantitate foarte mică. Nu este o regulă generală, depinde cum e pielea”, a precizat Thea Haimovitz, în exclusivitate pentru Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Topul ingredientelor din produsele de machiaj pe care să le eviți dacă ai acnee. Thea Haimovitz: „Fac un fel de peliculă și nu lasă pielea să funcționeze”

„Pielea trebuie curățată de 2-3 ori pe zi”

O curățare de 2-3 ori pe zi, împreună cu utilizarea unui toner, sunt parte integrantă a rutinei de îngrijire a pielii acneice. Totuși, Thea Haimovitz avertizează asupra exfolierii excesive și subliniază importanța hidratării pielii. 

„Noi dizolvăm ce este liposolubil, dar trebuie să fim foarte delicați, pentru că pielea are uleiuri naturale. Noi nu vrem să înlăturăm uleiurile naturale. Procesul de curățare al pielii trebuie făcut cu produse de calitate și nu cu produse ieftine. Prețul nu este neapărat o garanție a calității, dar a început să reflecte și calitatea produsului. Pielea trebuie curățată de 2-3 ori pe zi. Tonerul este, de asemenea, obligatoriu. Mare grijă cu exfolierea tenului. Pielea trebuie hidratată”, a mai spus Thea Haimovitz, în exclusivitate pentru Spectacola.

Așadar, pentru o piele sănătoasă și curată, este esențial să adopți o rutină de curățare regulată, să alegi produse potrivite pentru tipul tău de piele și să fii atent la nevoile specifice ale pielii acneice.

Te-ar putea interesa și: Ai nevoie de mentor pentru a te iniția în Kabbalah? Thea Haimovitz: Trebuie să fii cineva ca Moise, ca Avraam



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel