Cum să închei o relație nepotrivită. Sfaturi de la Dr. Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț

Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Timur Weber
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Timur Weber

Dr. Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a explicat ce putem face pentru a încheia o relație care este nepotrivită pentru noi și care nu ne mai aduce fericire.

Încheierea unei relații de dragoste nepotrivite este un pas dificil, dar adesea necesar pentru a te proteja și a-ți redobândi bunăstarea emoțională. Dr. Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a explicat care sunt pașii pentru a ne da seama dacă ne aflăm într-o relație nepotrivită, dar și cum îi putem pune capăt.

Aceasta a vorbit despre diferențele care pot exista între parteneri. De multe ori, deși se iubesc, două persoane pot fi diferite și incompatibile, iar în acest caz, iubirea nu este suficientă. De asemenea, dacă partenerul nostru face lucruri care ne deranjează sau mai rău, are un comportament urât sau agresiv față de noi, este important să știm că este momentul să plecăm din acea relație, chiar dacă încă avem sentimente pentru persoana respectivă. În plus, Dr. Gabriela Saulea a precizat faptul că într-o relație reușită respectul, compatibilitatea și respectarea limitelor partenerului sunt la fel de importante ca iubirea. Un alt aspect care ne poate face să nu încheiem o relație, deși aceasta ar fi decizia corectă, este presiunea socială. De cele mai multe ori, femeile sunt întrebate mai des decât bărbații dacă au un partener sau când au de gând să își facă o relație.

Te-ar putea interesa și: Cum și-a regăsit Alin Oprea tatăl și familia pierdută. Artistul și-a deschis sufletul

„Iubirea nu este o scuză pentru orice”

„Se poate întâmpla ca ea să îl iubească, iar el să nu îi ofere aceeași afecțiune și simte că nu e la fel de iubită. Fie poate că valorile ei cu ale lui nu sunt comune. Poate ea își dorește copii, iar el nu. Sunt mai multe motive pentru care îți poți da seama la un moment dat că relația nu duce nicăieri. Acum, întrebarea este, dacă această relație nu duce nicăieri sau nu îți asigură un viitor cu acest partener, vrei să duci o astfel de viață? Iubirea nu este o scuză pentru orice. Sunt foarte multe femei care vin la mine în pragul divorțului și îmi înșiră o serie de situații foarte urâte, dar încă îl iubesc. Și răspunsul este că iubirea nu scuză orice. Pe termen lung, iubirea clar este o componentă foarte importantă, dar mai trebuie compatibilitate, respect, respectarea standardelor, a limitelor. Se simte o presiune socială, mai ales pe femei. Dacă ești cuplată, ești mai bine decât dacă ești singură. Bărbaților nu li se pune atât de des întrebarea dacă sunt cu cineva, cui îi pasă? Și pe social media dată te uiți găsești cupluri, vacanțe împreună. Deci totul pare că dacă ești în cuplu e fericire maximă, iar dacă ești singur nu ai aceleași oportunități”, a precizat Dr. Gabriela Saulea.

Te-ar putea interesa și: Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

„Putem trăi singuri”

Dr. Gabriela Saulea a vorbit și despre frica de singurătate care, conform spuselor acesteia, este doar un gând. În realitate, putem trăi singuri o perioadă de timp. Ba chiar este indicat să ne luăm un timp în care să ne dăm seama de cine suntem cu adevărat și ce ne dorim de la un viitor partener. Un prim pas pentru a încheia o relație nepotrivită este să acceptăm că nu toate relațiile sunt menite să ducă la căsătorie, ci pot fi lecții din care învățăm lucruri ce ne vor ajuta în viitor.

„Această frică de singurătate, mai ales în ziua de astăzi, este un gând. Pentru că, în realitate, putem trăi singuri pentru o perioadă, până aflăm cine suntem, ce ne trebuie, pe cine iubim. Lucrurile astea le poți afla stând tu cu tine, nu întotdeauna lângă cineva. Această presiune socială pe care o vedem vine, în primul rând, de la cei apropiați: familie, prieteni, colegi. În primul rând, ar trebui să vadă dacă, într-adevăr, aceste relații sunt nepotrivite. Trebuie să acceptăm că sunt relații de iubire care sunt doar relații de iubire. Ne bucurăm de ele și le lăsăm să plece. Și sunt relații de iubire care pot duce spre o relație. Dar aici e nevoie de celelalte ingrediente”, a adăugat Dr. Gabriela Saulea, la emisiunea „Super Neatza cu Răzvan și Dani”.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel