Cum să îți dai seama că e proaspătă carnea de miel. Care sunt semnele la care să te uiți.
Cum să îți dai seama că e proaspăt mielul pe care îl cumperi pentru masa de Paște. Anii trecuți, inspectorii sanitar-veterinari s-au confruntat cu situații halucinante. Unele persoane au încercat să comercializeze carne de la animale moarte în loc de carne de miel.
Inspectorii sanitar-veterinari vin cu câteva recomandări în această perioadă, când românii iau cu asalt piețele pentru a cumpăra carne de miel. Dr. Lucian Laurențiu Josan a explicat ce trebuie să facem când achiziționăm mielul pentru masa de Paște.
”Mieii trebuie cumpărați doar din spațiile amenajate și abatoarele autorizate. Având în vedere riscurile pentru sănătatea publică care decurg în cazul tăierii animalelor în spații neautorizate și fără supraveghere sanitară veterinară, DSVSA Hunedoara recomandă ca aprovizionarea consumatorilor cu carne de miel să se facă numai din unități/abatoare autorizate și din centrele/spațiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor”, a explicat dr. Lucian Laurențiu Josan, director executive al DSVSA Hunedoara, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Ce se întâmplă, însă, în cazul în care nu luăm carnea de miel din spațiile special amenajate și o cumpărăm de pe Internet sau direct din gospodăriile crescătorilor. Există riscul ca aceasta să fie, de fapt, altceva?
”Nu există așa ceva! (să se vândă carne de câine în loc de carne de miel)”, a mai spus dr. Lucian Laurențiu Josan.
Mai mult decât atât cei de la DSVSA Hunedoara îi mai informează pe cătățeni cu privire la faptul că mieii sacrificați vor avea marca de sánătate de formă rotundă cu diametrul de 3,5 cm, în interiorul căreia este înscris indicativul județului urmat de codul numeric acordat de DSVSA județeană.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News