Cum să obții cea mai pufoasă omletă. Rețetă delicioasă de mic dejun

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Omleta este un preparat simplu de realizat, dar perfect de savurat la masa de dimineață.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • unt
  • puțin ulei
  • sare
  • mai puteți adăuga piper, ardei iute, verdeață, brânză sau roșii

Mod de preparare: 

Prima dată încălzim tigaia și adăugăm o linguriță de ulei sau unt, cam 10 grame, nu mai mult, cât să ungem tigaia.

În recipientul în care am pus ouăle, adăugăm puțina sare, și amestecăm foarte bine cu o furculiță.

Batem energic, ca să se amestece bine și să aibă o consistență uniformă.

Turnăm ouăle bătute în tigaie, la foc minim și o acoperim cu un capac. O lăsam timp de un minut.

Scoatem capacul și oprim focul. Atât durează, nu mai mult de două minute.

Se răstoarnă pe o farfurie și se pliază o jumătate peste cealaltă. Deși pare puțin crud oul, coacerea mai continuă. În felul acesta, omleta va fi cremoasă, nu uscată și fadă.

Așezați alături legume crude sau murate, salată sau pâine prăjită.

Aceasta este rețeta de bază, dar, după gust, se mai pot adăuga: brânză sau cașcaval, legume de tot felul, carne, verdețuri sau diferite condimente. Poftă bună!

Cum se caramelizează corect ceapa. Trucul lui Joseph Hadad: „Va extrage apa din țesuturi”

Rețetă delicioasă de omletă cu cartofi

Ingrediente: 

  • 3 ouă medii
  • 3 cartofi albi, medii
  • puțină mozzarella rasă
  • 4-5 fire mărar verde
  • sare
  • piper 

Mod de preparare: 

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult, mărarul verde tocat mărunt și puțin piper și omogenizăm compoziția.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, rețetă specială de sandviș cu ton: „Să nu-l faceți niciodată uscat. Nimănui nu o să-i placă”

Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline și o punem la încins, pe foc mediu.

Turnăm compoziția de omletă cu cartofi rași, în ea și o lăsăm să se prepare bine pe prima parte, apoi o întoarcem cu ajutorul unei spatule.

Compoziția omletei fiind mai groasă, necesită mai mult timp de preparare decât o omleta obișnuită, 1-2 minute în plus pe o parte și la fel pe cealaltă.

Poftă bună!

Rețeta secretă de pizza a lui chef Sorin Bontea. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

Cum obții cartofi prăjiți crocanți

Dacă totuși îți dorești un mic dejun simplu, atunci avem soluția perfectă. Chef Joseph Hadad a dezvăluit recent cum putem obține cartofii prăjiți perfect, ce pot fi serviți chiar și cu omletă sau cu două ochiuri.

„Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă. Iar pentru un piure și mai cremos, încercați să fierbeți cartofii în smântână lichidă cu un pic de unt și ulei de măsline. După ce au fiert, scurgeți lichidul, păstrându-l, zdrobiți cartofii și apoi adăugați treptat o parte din smântâna în care au fiert, până obțineți consistența dorită, și, evident, asezonați.”, a continuat el.

Sorin Bontea, rețeta secretă de chiftele marinate. Trucul inedit al celebrului chef: „Cel mai important este...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel