Cum să pregătești o cină delicioasă. Vinete la gril cu ardei și salată de roșii

Data publicării:
vinete, foto unplsh
Descriere foto: vinete, foto unplsh

Mulți dintre noi, facem eforturi să evităm masa de seară, în încercarea de a slăbi. Cu toate acestea, trebuie să ne asigurăm toți nutrienții zilnic, fără să facem exces de calorii.  De aceea, este important ca cina să satisfacă senzația de foame, să fie bogată din punct de vedere nutritiv, dar săracă din punct de vedere caloric.

 

 

Pentru această cină ai nevoie de:

1 kg de vinete, ¼ cană de ulei de măsline extravirgin și încă 3 linguri de ulei separat, 1 lingură de ardei gras roșu, ¼ cană menta proaspată, tocată fin, 2 linguri suc de lămaie, 2 linguri oțet de vin roșu, 3 ardei iuți mici, tocați fin, 1 cană și jumătate de roșii cherry înjumătățite, ¼ cană iaurt grecesc și 2 linguri de lapte.

Mod de preparare: 

Taie vinetele pe lung, în felii cu grosimea de 3-5 cm, apoi unge-le cu uleiul de măsline din cană. Presară deasupra vinetelor bucățile de ardei gras, coriandru și sare, apoi lasă-le pe grill-ul preîncalzit. Gatește-le astfel, timp de 10-15 minute, până ce se frăgezesc. 

Între timp, amestecă într-un bol ardeii iuți, menta, sucul de lămâie, oțetul, jumătate de linguriță de sare și cele 3 linguri de ulei de măsline. Adaugă roșiile și amestecă totul. Într-un alt bol amestecă laptele cu iaurtul. Așază vinetele pe un platou, adaugă deauspra salata de roșii și asezonează totul cu amestecul de iaurt și, eventual, cu alte frunze verzi. 

Pofta bună! 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel