Chef Joseph Hadad a dezvăluit cele mai importante trucuri pe care trebuie să le știi, pentru a prepara sandvișurile perfecte.
Chef Joseph Hadad a dezvăluit toate trucurile pe care trebuie să le știi, dacă vrei să savurezi cele mai bune sandvișuri chiar la tine acasă. Partea cea mai bună este că le poate prepara oricine, spune bucătarul chef, indiferent de nivelul de experiență din bucătărie. Așadar, dacă și tu ești interesat să afli cum poți să transformi cele mai simple preparate într-o adevărată artă culinari, Joseph Hadad are toate răspunsurile de care ai nevoie.
„Chiar și în glumele despre cei care nu știu să gătească, sandvișurile scapă de luat în colimator pentru că, până la urmă, oricine știe să pună o felie de ceva între două felii de pâine. Însă de aici și până la a stăpâni arta sandvișurilor gustoase, chiar nu mai sunt decât câțiva pași. Iar aceasta înseamnă că și novicii într-ale bucătăriei ar putea „găti” sandvișuri extraordinare, dacă țin cont de câteva trucuri simple.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.
Primul pas important este alegerea pâinii potrivite, în mod evident. După aceea, trebuie să creezi un strat de „protecție”, sfătuiește chef Joseph Hadad, care oferă cel mai important truc pe care trebuie să-l știi, astfel încât pâinea să nu se umezească. Uneori, preparăm sandvișurile pentru a le savura la picnic sau pe drum, într-o călătorie, astfel încât ingredientele din el vor înmuia pâinea, dacă nu respecți sfaturile oferite mai jos de specialist.
„Pâinea este importantă, evident. Mergeți un pas mai departe de pâinea feliată pentru sandvișuri din supermarket. Tot acolo găsiți și alte tipuri de pâine, cu semințe și chiar cu maia. Însă dacă vreți să duceți sandvișurile la un alt nivel, luați specialități de panificație din brutării artizanale, cum ar fi foccacia, pită sau chifle diverse.
Următorul pas este stratul de protecție, mai ales dacă pregătiți sandvișul pentru mai târziu. Pentru că pâinea se poate umezi foarte repede la de umplutură, ungeți-o întâi cu unt sau maioneză (aceasta are un conținut suficient de ridicat de grăsime ca să nu umezească, ci să protejeze) și abia apoi începeți să construiți sandvișul cu ingredientele dorite. Însă aveți grijă să nu îl supra-încărcați pentru că se va crea iar prea multă umiditate, care este posibil să treacă de bariera de protecție. În plus, va fi greu de mâncat și gusturile se vor anula unele pe altele.”, a continuat acesta.
După ce te-ai asigurat că baza sandvișului este una corect preparată, este timpul să de găsești sosurile și toppingurile perfecte, pentru umplutură. În acest sens, chef Joseph Hadad ne sfătuiește să nu ne oprim atenția asupra variantelor clasice, ci să îndrăznim mai mult în a face diferite combinații. De asemenea, nu ar trebui să uităm niciodată nici de murături, iar salata clasică are și ea proprii înlocuitori, care să ofere un gust diferit sandvișului.
„În ceea ce privește compunerea sandvișului, uneori sunt uitate câteva ingrediente care ar putea să îi schimbe complet gustul, transformându-l în ceva excelent. Unele din acestea sunt sosurile. Maioneza, ketchupul, pesto, sosul picant, muștarul, sosul de hrean, sunt doar câteva care ar putea fi pe această listă. Considerați-le condiment și puneți o cantitate mică, astfel încât să nu udați prea tare sandvișul, ci doar să îi dați un pic de zvâc. Apoi sunt frunzele verzi. Sigur că multă lume pune salată în sandviș, dar de ce să nu încercați baby spanacul, frunzele de sfeclă sau kale, de exemplu? Și să nu uităm și de cele mai mici și aromatice, precum busuiocul sau menta. Și ingredientele acide sunt importante, la fel ca în orice preparat. Folosiți diverse tipuri de murături pentru sandvișurile cu varietăți de carne, salate cu lămâie în ele (cum ar fi pentru sandvișul cu ton) sau roșii pentru cele pe bază de brânzeturi și vegane. Și nu în ultimul rând asezonarea. Uneori un pic de sare și piper pot face minuni chiar și într-un sandviș, dar puteți merge mai departe și cu alte condimente, de la sumac la chimion sau pudră de usturoi.”, a mai spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News