Gabriela Cristea a dezvăluit cum să prepari cel mai pufos cozonac.
Sărbătorile pascale bat la ușă, iar vedetele noastre au și-au pus deja șorțul și au intrat în bucătărie, pentru a pregăti cele mai delocioase preparate. Printre acestea se numără și Gabriela Cristea, care le-a dezvăluit fanilor cum se prepară cel mai pufos cozonac.
Gabriela Cristea a spus că, înainte de pregătire, este bine ca ingredientele să fie lăsate la temperatura camerei, timp de câteva ore, și să nu fie frig sau curent în camera în care prepari desertul de Paște.
Maiaua pentru cozonaci se prepară din 10 ml lapte călduț, 15 g de drojdie și o linguriță de zahăr. După aceea, maiaua se amestecă cu puțină făină. Gabriela Cristea dospește cozonacii în două etape. Prima dată îi dospește într-un cuptor încălzit la 40°C, timp de 20 de minute.
După prima dospire, aluatul se întinde din nou, se împachetează într-o folie de plastic și se mai lasă să crească la temperatura camerei timp de încă 10 minute. Se porționează și se mai dă încă un răgaz de 10 minute, până când se pregătește crema din albuș de ou, ciocolată și nuci.
Pentru a prepara 3 cozonaci pufoși, prezentatoarea bate 3 albușuri spumă cu un praf de sare, după care adaugă 3 – 4 linguri de zahăr. Se adaugă apoi ciocolata. Gabriela Cristea amestecă crema folosind o paletă de silicon, cu mișcări largi, de jos în sus, iar în acest fel spuma rămâne pufoasă.
Prezentatoarea TV a mărturisit că este bine să pui peste cozonaci o folie de aluminiu, pentru a nu se arde. Totodată, vedeta a precizat că, timp de 25 de minute, scade temperatura și îi coace la 165 de grade.
“Le pun o capace din folie de aluminiu, ca să nu se radă, scad temperatura și pentru încă 25 de minute ii coc la aproximativ 165 de grade”, a mai precizat Gabriela Cristea pe YouTube.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News