Cum să scapi de mucegai pe ferestre și cum să îl previi. Cele mai bune trucuri

Data publicării:
Sursa foto: unsplash Vidar Nordli-Mathisen
Descriere foto: Sursa foto: unsplash Vidar Nordli-Mathisen

Nimănui nu-i place mucegaiul. Dar știați că mucegaiul de pe ferestrele dumneavoastră poate fi periculos pentru dumneavoastră? Iar iarna este perioada perfectă pentru ca mucegaiul să se dezvolte. Din cauza diferențelor de temperatură, pe ferestrele dvs. va apărea umezeala; un teren propice pentru ciuperci. Dar cum scăpați de acest mucegai și cum puteți preveni apariția lui anul viitor?

De ce apare mucegaiul pe ferestrele tale? Așa cum am menționat mai devreme: mucegaiul are nevoie de umiditate pentru a se dezvolta. Iar atunci când afară este frig și înăuntru este cald, ferestrele dvs. vor deveni umede. Această umezeală de pe ferestrele tale ar putea rămâne și, dacă nu le usuci frecvent, ar putea rezulta mucegai.

Așadar, ce să faci în această privință? Cel mai important lucru când vine vorba de mucegai, este ventilația. Ceea ce ar putea părea puțin ciudat atunci când afară este frig. Dar dacă vă asigurați că suficient aer proaspăt poate circula prin casă, mucegaiul nu va avea nicio șansă. Puteți face acest lucru lăsând o fereastră deschisă sau folosind gurile de aerisire de la ferestre. Dacă lăsați aceste guri de aerisire deschise, casa dvs. va fi ventilată corespunzător și nu va crește mucegai pe geamul, pervazul sau rama ferestrelor.

Curățarea

Dacă aveți deja de-a face cu mucegai, atunci este timpul să scăpați de el cât mai repede. Dacă mucegaiul se află doar pe geamul ferestrelor, îl puteți curăța cu un simplu detergent universal. Mucegaiul se va desprinde destul de ușor. Dar dacă aveți mucegai pe ramă sau pe pervaz, s-ar putea să fie puțin mai greu să scăpați de el. Puteți folosi sifon de curățare sau oțet pentru a scăpa de acest mucegai. Folosiți sifonul cu o cârpă sau un burete umed și frecați mucegaiul de pe el. Este important să folosiți o cârpă sau un burete umed. În acest fel, micile particule de mucegai se vor lipi de țesătură și nu vor putea ajunge în plămânii tăi. Oțetul poate fi folosit pentru a pulveriza zona afectată. După pulverizare, lăsați-o să stea timp de o oră. Apoi puteți freca mucegaiul imediat.

Dacă totul eșuează, puteți folosi înălbitor. Această metodă nu este recomandată ca o primă "soluție", doar pentru că înălbitorul este foarte agresiv. Așa că folosiți această metodă doar atunci când sifonul de curățare sau oțetul nu fac față. Faceți o soluție din înălbitor și apă și puneți-o într-un pulverizator. Dacă pulverizezi fereastra cu amestecul de apă și înălbitor și freci mucegaiul cu o perie sau o cârpă, acesta ar trebui să se desprindă imediat, potrivit www.tips-and-tricks.co

Ce se întâmplă dacă mănânci din greșeală alimente mucegăite

Cei mai mulți oameni se retrag instinctiv la gândul de a mânca alimente mucegăite și știu să evite orice pete decolorate sau pufoase care ar putea indica o creștere fungică. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să vă dați seama că ați mâncat ceva cu mucegai pe el abia după ce ați mestecat și înghițit.

Deși este puțin probabil să aveți o reacție gravă la consumul unei cantități mici de mucegai, puteți avea simptome gastrointestinale neplăcute, spun experții. "Cel mai probabil, dacă mâncați accidental alimente mucegăite, veți avea tulburări digestive, cum ar fi greață, vărsături și crampe abdominale", spune Gabriela Rodríguez Ruiz, MD, PhD, FACS, chirurg bariatric.

Cu toate acestea, Ruiz notează că, în cazuri rare, apar reacții alergice mai grave, "inclusiv anafilaxie, care este o reacție care pune viața în pericol și care necesită asistență medicală imediată". Sunați la 112 pentru asistență de urgență dacă prezentați semne de anafilaxie, care pot include erupții cutanate, greață, vărsături, dificultăți de respirație și șoc.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel