Cum să slăbești corect și ce greșeli să eviți. Carmen Brumă: „Dacă vezi că după două săptămâni nu ai rezultate...”

Data publicării:
Sursă foto: Carmen Brumă/Instagram
Descriere foto: Sursă foto: Carmen Brumă/Instagram

Carmen Brumă atrage atenția asupra dificultăților întâmpinate de cei care vor să slăbească, subliniind greșelile frecvente pe care le fac.

Carmen Brumă a vorbit despre provocările întâmpinate de cei care își doresc să slăbească, dar nu reușesc să obțină rezultatele dorite. Deși mulți urmează recomandările de a-și calcula necesarul caloric, specialista evidențiază că formulele disponibile sunt estimative și pot avea o marjă de eroare semnificativă. Aceasta subliniază că o mare parte din oameni subestimează aportul caloric al alimentelor pe care le consumă, exemplificând cu două linguri de ulei adăugate într-o salată, care au aproximativ 200 de calorii, de cele mai multe ori nu sunt luate în considerare.

Te-ar putea interesa și: Ne îngrășăm sau nu dacă renunțăm la fumat? Adevărul explicat de Doctor Marius Sava

„Adevăruri crude despre slăbit. Toată lumea îți spune să-ți calculezi necesarul caloric și să-ți numeri caloriile, doar că formulele pe care le avem în prezent la dispoziție sunt estimative și au marjă de eroare, uneori mare. În plus, foarte multe persoane subestimează ceea ce mănâncă. De exemplu, două linguri de ulei într-o salată mare aproape că nu se simt și de aceea mulți nu le mai pun la socoteală, deși ele înseamnă aproximativ 200 de calorii”, a spus Carmen Brumă, în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Legătură neștiută dintre mâncare și felul în care ne comportăm. Mihaela Bilic: „Cei care consumă asta au tendința să fie agresivi, vehemenți, cu un ego puternic”

Ce să faci dacă după două săptămâni de monitorizare a caloriilor nu apar rezultate vizibile

În cazul în care, după două săptămâni de monitorizare a caloriilor, nu apar rezultate vizibile, Carmen Brumă recomandă reducerea cantității de carbohidrați și grăsimi, nu a proteinelor. De asemenea, vedeta menționează că este posibil să slăbești fără a face sport, însă acest lucru nu este sustenabil pe termen lung, în special după vârsta de 35 de ani. Carmen Brumă subliniază că pentru a avea o imagine mai exactă a progresului în procesul de slăbire, este recomandat să se folosească cântare mai complexe decât cele tradiționale, care indică doar greutatea.

Te-ar putea interesa și: Impactul pe care îl are scăderea în greutate asupra organismului. Mihaela Bilic: „În acest caz avem un semn de alarmă”

„Dacă vezi că după două săptămâni nu ai rezultate, deși îți contabilizezi caloriile, atunci încearcă să reduci cantitatea de carbohidrați și grăsimi, nu de proteine.

Poți să slăbești și fără sport, dar nu este avantajos, în special pe termen lung, după 35 de ani. Mușchii consumă energie, calorii, chiar și atunci când tu dormi și sunt ca niște bonuri de masă. Dacă ai o musculatură mai dezvoltată, atunci îți permiți să mănânci mai mult fără să te îngrași. Din păcate, cântarele clasice îți arată doar numărul de kilograme, dar există și variante mai complexe”, a mai precizat Carmen Brumă, în mediul online.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel