Cum să transformi stresul într-un avantaj. Metoda lui Andy Szekely pentru o viață cu mai puține griji

Data actualizării: | Data publicării:
Andy Szekely, captură video YouTube
Descriere foto: Andy Szekely, captură video YouTube

Andy Szekely, trainerul care a urcat pe aceeași scenă cu cele mai mari nume din industria Leadershipului internațional, dezvăluie cum putem transforma stresul într-un avantaj.

Andy Szekely,  speaker-ul român care a vorbit pe aceeași scenă cu cei mai mulți speakeri de top mondial, cum ar fi John Maxwell, Robin Sharma, Martin Lindstrom, Bob Proctor, Dr. John Gray, Brian Tracy, Dr. Oz, a fost invitat în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV, acolo unde a vorbit despre gestionarea stresului. 


"Dacă tu crezi că stresul e numai negativ, o să fugi de el, o să te constrângă, o să pui mintea să lucreze ca să își pună corpul în defensivă. (...) Stresul a fost adus în lumina de un psiholog în 1936 care spunea că e distres și eustres. Distres e rău, eustres e bun. Eustresul e acea stare în care ești tensionat, în alertă și mintea ta e focusată pe ce vrei să obții. Ideea e să lucrăm cu stresul și să ni-l facem aliat. (...) Semnalul stresului e că îți pasă și ideea e să te întrebi merită sau nu merită cu adevărat.", a declarat acesta în emisiunea de la PRO TV. 

 

Metodele lui Andy Szekely pentru reducerea stresului:

1. planificarea e o soluție

2. scrie sau spune ce te stresează - profesorul Timothy Wilson demonstrează că inclusiv situațiile traumatice, dacă le scrii pe hârtie 15 minute în fiecare zi, se reconfigurează în patru zile;

3. dacă stai cu spatele drept și cu tălpile paralele, relaxat, nu rigid, îți scade cortizolul;

4. dacă ieși în natură și te conectezi cu frunzele, cu lacul, se schimbă modul în care privești stresul;

5. Metoda Maximin - gândește cel mai rău scenariu și găsește o soluție; asta calmează de la sine

6. sport

 

Primul pas pentru a scăpa de un obicei nociv. Andy Szekely, formula prin care ne putem schimba viața

Autorul a 23 de cărţi de dezvoltare personală a explicat pas cu pas ce e nevoie să facem ca să ne transformăm viață.


"Secretul este să aduci un obicei nou, nu să renunți la unul vechi.(...) Ceea ce fac e să ignor calea asta neuronală  deja formată și o înlocuiesc cu asta! Ce pun în loc? Asta îmi permite să îmi redirecționez atenția. Nu se renunță la un obicei vechi, se înlocuiește cu unul nou. (...) Mulți au auzit de acest 21 de zile, e un mit. Știința spune că e nevoie de 245 de zile ca să înlocuiești obiceiul, dacă e ceva foarte puternic, dacă e complex, dificil. Dacă e ceva mic, poate să dureze și cinci - șase zile, repetarea trebuie să fie fără pauză și fără greșeală (...) Pentru obiceiurile de complexitate medie, cam 66 de zile. (...) Îmi place foarte mult că ai spus că ai nevoie de un pic de disciplină și voință ca să începi, dar ideea e să menții. Îți trebuie un sistem, ai nevoie de câteva lucruri fundamentale, cei 3M. Numărul 1, îți  trebuie un MENTOR, apoi îți trebuie METODA, nu toți slăbesc la fel de exemplu. Al treilea M e MEDIUL, deși nu e luat în seamă la fel de mult. Nu mă refer doar la oameni, ci și la echipamente și tot. (...) Anturajul contează extrem de mult. (...) Poți beneficia și de un cârlig: vrei să iei vitaminele, pune-le lângă periuța de dinți sau lângă cafea.", a declarat Andy Szekely, în urmă cu ceva timp, în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV. 

 

Succesul personal este cel pe care tu îl consideri un succes


„Dacă pentru tine este prezent, pentru ceilalți poate fi invizibil.
Mai exact, succesul apare atunci când atingi anumite standarde stabilite de tine însuți.


De exemplu, să alergi mai mulți kilometri.

Sau să fii mai productiv într-un timp mai scurt.

Să slăbești un anumit număr de kilograme.

Să citești mai mult.

Să obții un job mai interesant și mai bine plătit.
Și așa mai departe.

Iar atunci când atingi obiectivul stabilit, tu ai atins succesul în acea privință. Și astfel te bucuri de un sentiment de împlinire interior.

De ce unii oameni ating succesul și, totuși, nu sunt fericiți? Pentru că ei au obținut un tip de succes cu care nu se identifică.

Poate că au obținut succesul în vânzări. Dar banii nu le aduc mulțumire.
Sau au obținut un succes personal, dar ei își doreau mai multă vizibilitate.

Doreau aprobarea celorlalți. E bine să îți dai seama ce tip de succes îți dorești.

Astfel, îți concentrezi eforturile exact acolo unde vrei să primești răsplată. Nu îți seta obiective prin care să obții succesul dorit de rude, de prieteni, de ce așteaptă cei din jur de la tine.

Setează ceea ce îți dorești tu, ceea ce te reprezintă pe tine.”, a transmis Andy Szekely pe Facebook.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel