Cum scapi de grăsimea de pe talie. Sfaturile pe care trebuie să le urmezi la orice mic dejun

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Există câteva obiceiuri alimentare ce te pot ajuta să obții greutatea ideală.

Micul dejun este, fără îndoială, cea mai importantă masă din zi. Acesta dă tonul pentru restul zilei și îți poate oferi extrem de multă energie, prin acre să duci la final toate task-urile din ziua respectivă. Cu toate acestea, uneori, micul dejun poate dăuna în proporții mai mari, decât ar trebui să facă bine. Acest lucru depinde, evident, de alegerile culinare pe acre le alegi la primele ore ale dimineții.

Dacă doriți să pierdeți sau să vă gestionați greutatea actuală, micul dejun poate fi o modalitate utilă de a obține nutrienții necesari pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele. Există în acest sens câteva obiceiuri specifice pentru micul dejun, care sunt utile pentru talia ta, potrivit eatthis.

1. Adaugă mai multă proteină

De multe ori, oamenii încearcă să slăbească fără să se concentreze asupra cantității de proteine pe care le consumă în timpul zilei, dar proteinele sunt unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru obiectivele tale de pierdere în greutate.

"Proteinele sunt esențiale pentru construirea mușchilor și reducerea grăsimii și reprezintă una dintre principalele mele recomandări pentru oricine încearcă să slăbească, în special în jurul taliei", spune D'Angelo, specialist. "S-a demonstrat că un consum suficient de proteine te ajută să te simți sătul mai mult timp, ceea ce este de o importanță vitală dacă ai obiceiul de a mânca mai multe dulciuri sau gustări nesănătoase după micul dejun."

Dacă doriți să adăugați mai multe proteine la micul dejun, ați putea încerca alimente precum ouă, iaurt grecesc, brânză de vaci sau fasole neagră. 

2. Elimină cât de mulți poți zahărul

Multe dintre cele mai îndrăgite produse pentru micul dejun sunt pline de zahăr adăugat, dar, din păcate, acesta poate avea un impact negativ asupra obiectivelor noastre de sănătate, dacă este consumat în mod regulat. Din acest motiv, D'Angelo sugerează să vă limitați consumul ori de câte ori puteți.

"Oamenii folosesc zahărul de la ceașca de cafea de dimineață, până la consumul de produse de patiserie, gogoși sau cereale ca masă de mic dejun, iar prea mult zahăr vă va face să doriți să consumați mai mult zahăr pe tot parcursul zilei. Aceste dulciuri, gustări, alimente sau băuturi cu zahăr conțin, de asemenea, mai multe calorii goale, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și la o șansă de a dezvolta diabet de tip 2.", spune D' Angelo.

Specialiștii sugerează ca adulții să nu consume mai mult de 50 de grame de zahăr zilnic, dar ideal ar fi să nu consume mai mult de 25 de grame. Dacă puteți, poate schimbați un produs de patiserie cu o felie de pâine integrală prăjită și untul.

3. Bea mai multă apă

"Eu beau un pahar de apă când mă trezesc și unul la micul dejun, deoarece apa te menține hidratat, ceea ce, la rândul său, oferă mai multă energie și organismul va funcționa mai eficient. Beneficiile pot fi chiar mai mari pentru unele persoane care înlocuiesc o băutură zaharată cu apă, deoarece reduc automat zahărul și caloriile.", mai spune specialistul.


S-a constatat că a bea apă înainte de micul dejun ajută la reducerea poftei de mâncare, iar un studiu a constatat că apa poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului. De asemenea, este important să beți suficientă apă nu doar la micul dejun, ci pe tot parcursul zilei pentru a vă ajuta să vă mențineți digestia în mișcare.

4. Consumă mai multe cereale integrale

"Dacă mâncați pâine prăjită la micul dejun, ar fi bine să vă feriți de pâinea albă și să treceți la pâinea integrală. Dovezile au arătat că consumul de cereale integrale poate scădea caloriile reținute în organism și, în același timp, îți poate crește metabolismul.", mai spune el.

Cerealele integrale, care includ grâul, orzul, ovăzul și orezul, conțin, de asemenea, niveluri mult mai ridicate de fibre decât pâinea albă, deoarece nu au fost atât de mult procesate. Fibrele pot ajuta la digestie și vă pot face să vă simțiți plin și mai satisfăcut pentru perioade mai lungi de timp.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel