Cum se pregătesc sportivele pentru Miss Bikini. Gabriela Iacob, secretele unui corp tonifiat: „Bronzul e foarte important. Reliefează masa musculară” / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Gabriela Iacob ne-a vorbit despre munca care stă în spatele unei competiții de Miss Bikini.

Competițiile de Miss Bikini sunt văzute de toată lumea ca fiind ceva foarte greu de atins și care, evident, necesită extrem de multă muncă. Gabriela Iacob și-a descoperit pasiunea pentru sport în urmă cu șase ani, iar, dacă la început, a pornit totul ca o simplă curiozitate și ca o modalitate de petrecere a timpului liber, pe parcurs sportiva a dezvoltat o reală pasiune și o carieră. 

„M-am apucat de sală în jurul vârstei de 19 ani. Eram în anul doi de facultate și mă mutasem singură și îmi căutam activități de făcut. Așa am început să văd pe rețelele de socializare acele fete care au abdomenul definit, fesierii lucrați și m-am gândit să încerc și eu. Am căutat cea mai apropiată sală din zonă și am început să merg. În prima lună, mergem de aproximativ trei ori pe săptămână. După trei ani de mers la sală constant și văzând rezultate pe propriul corp, mi-am dat seama că dacă oricum stau zilnic în sală trei ore pentru antrenamentul meu, ar fi bine să fac niște cursuri de antrenor personal, de tehnician nutriționist, pentru a-mi fructifica pasiunea asta. Eram și studentă timpul acesta la ASE, finanțe bănci, unde am dat și masterul. În paralee, am mers și la aceste cursuri și am început să am chiar și clienți la sală. Niciodată nu m-am promovat neapărat pe partea aceasta, pe personal training, dar clienții au venit. Dacă faci ceva cu pasiune, nu ai nevoie de foarte multă promovare.”, a declara Gabriela Iacob, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Dacă la început, „fura” meserie de la cine putea, acum aceasta a ajuns să inspire pe toată lumea prin performanțele pe care a reușit să le atingă.

„M-am apucat serios de treabă de la început și, chiar dacă atunci când mergeam la sală nu aveam un plan foarte bine stabilit, încercam să lucrez de toate, cercetam singură pe Youtube, pe Instagram și le puneam în aplicare. La fel, mai trăgeam cu coada ochiului la sală, la cei care lucrau, după care le puneam în aplicare pe propriul corp.”, ne-a mai spus aceasta.

Cum obținem un abdomen plat, cu pătrățele. Gabriela Iacob: „Cel mai important este să fim pe deficit caloric”

Cum arată pregătire pentru o competiție de Miss Bikini

Chiar dacă o competiție de Miss Bikini scoate în evidență cele mai frumoase forme feminine, o domnișoară care vrea să urce pe podium la un astfel de concurs trebuie să înceapă pregătirile cu multe luni înainte și să fie atentă până la cele mai mici detalii.

„Înainte de o competiție de Bikini Fitness, în primul rând, trebuie să te pregătești psihic. Din punctul meu de vedere, nu partea de antrenamente este grea, ci partea mentală. La început, trebuie să treci printr-o perioadă de bulk, adică acumularea masei musculare, ceea ce înseamnă că trebuie să mănânci pe surplus caloric crescut treptat, în funcție de nevoile tale, dar sănătos. Ideea este că dacă nu mănânci sănătos când ești pe bulk, riști să depui destul de multă grăsime. După perioada de acumulare de masă musculară, înainte cu două-trei luni de concurs, începi să tai ușor caloriile. Adică începe perioada de deficit caloric.”, spune instructorul de fitness.

Bronzul, important la o competiție de Miss Bikini

„Bronzul este foarte important pe scenă, întrucât îți reliefează și mai mult masa musculară pe care ai lucrat-o. Prezența scenică și posingul de concurs face undeva la jumătate din toată pregătirea, din punctul meu de vedere. Degeaba arăți foarte bine, dacă nu ai un posing foarte bine pus la punct. Pe scenă, arbitrii văd efectiv orice detaliu. 

La fel de important, la categoria de bikini fitness, care se presupune că este cea mai feminină ramură din culturism și fitness, contează foarte mult ca machiajul să fie strident, să te scoată în evidență, la fel și costumul, să aibă o culoare care să te avantajeze. Orice detaliu te scoate în evidență, până și bijuteriile pe care le purtăm pe scenă.”, a continuat Gabriela.

Pentru a putea participa la un asemenea concurs în această toamnă, Gabriela a început pregătirile încă din luna ianuarie. 

„Eu anul acesta am început pregătirea exact de la 1 ianuarie, când am început perioada de bulk, iar apoi în mai am început perioada de definire. În perioada de bulk plecasem de la 59 de kilograme, la 1,73 înălțime, iar la finalul perioadei de bulk am ajuns la 67, iar apoi am revenit la 56 de kilograme, atât am avut pe scenă, dar cu totul altă compoziție corporală. Asta vreau să scot în evidență, nu contează foarte mult cântarul, cât compoziția corporală pe care o ai, pentru că la aceleași kilograme poți arăta total diferit.”, a completat aceasta.

Antrenamentul care topește grăsimile. De ce fug femeile de el: „Nu te transformă din femeie în bărbat!”

 

Cum arată dieta Gabrielei Iacob, în afara competițiilor

În afara competițiilor, Gabriela Iacob se bazează tot pe o dietă echilibrată și pe o alimentație foarte sănătoasă.

„În afara competițiilor dieta mea este destul de variată și echilibrată. Mănânc câte puțin din toate. Îmi începi ziua cu un terci de ovăz, peste care pun niște unt de arahide, fructe de pădure, ce am la îndemână, iar lângă îmi fac o omletă. Ca gustare, îmi iau ori un baton proteic, ori îmi fac niște clătite proteice cu banană, ovăz, scorțișoară. Apoi, înainte de antrenament, am de obicei o cafea, pe care nu o pun la socoteală, iar după antrenament niște rondele de ovăz.

Mereu mi-am dorit să evoluez și să merg la cât mai multe cursuri pe zona aceasta de fitness și nutriție, de aceea am vrut să văd care este și potențialul maxim, prin intermediul concursurilor, dar cel mai mare vis al meu ar fi să-mi deschis propria sală, unde să și antrenez. Sper ca visul ăsta să se îndeplinească cât mai curând.”, a conchis Gabriela Iacob.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel