Această rețetă TRADIȚIONALĂ de Caltaboși sau chișcă, cum i se mai spune, este un preparat din carne de porc, care se pregătește în ziua de Ignat.
Ingrediente:
1 kg amestec din ficat, inimă, rinichi şi bucăţi de carne de porc
4 cepe
200 g orez
1 maţ gros
1 foaie dafin
1 lingură untură
sare
piper, după gust
Mod de preparare:
Organele se vor pune separat la fiert, în apă rece cu sare și o foaie de dafin. La fel vom face și cu carnea de porc.
Ceapa tăiată mărunt o vom căli în untură. Orezul îl vom spăla și îl vom pune la fiert.
Carnea şi organele se dau prin maşina de tocat după ce au fiert şi se amestecă cu orezul şi ceapa călită. Condimentăm cu sare şi piper și introducem umplutura în maţul gros şi, din exterior, se împinge carnea pe toată lungimea maţului. Se leagă la capete, se înţeapă din loc în loc şi se pune caltaboşul la fiert, timp 30 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News