Cum știi că ai un partener manipulator și ce poți să faci. Lidia Fecioru: „La prima vedere pare în regulă și toți cei din jur îl laudă”

Data publicării:
Lidia Fecioru. Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse
Descriere foto: Lidia Fecioru. Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a spus cum să identificăm și să gestionăm comportamentele manipulatoare într-o relație.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse” despre comportamentul manipulator într-o relație, dar și ce poți să faci dacă ai un astfel de partener.

Cum știi că ai un partener manipulator: „La prima vedere pare în regulă și toți cei din jur îl laudă”

Potrivit Lidiei Fecioru, un partener manipulator își ascunde adevărata personalitate în fața celor din jur, prezentând o imagine idealizată, dar acasă își dezvăluie adevăratul comportament. Specialista a subliniat că astfel de persoane poartă constant o mască pentru a menține o imagine perfectă în fața celorlalți, dar în intimitate are un comportament manipulator. Ea a mai precizat că aceste comportamente sunt adesea rezultatul unor traume psihice.

„Aceasta este o formă de manipulare. Toți avem două fețe, dar ei poartă măști încontinuu. Asta înseamnă că este o relație toxică. Partenerul își ascunde adevărata față în fața celor din jur și își prezintă o imagine idealizată, dar acasă, în intimitate, își manifestă adevărata personalitate, este dur, zgârcit și de toate. La prima vedere pare în regulă și toți cei din jur îl laudă, doar că poartă o mască și în momentul în care ajunge acasă, el dă jos acest zid care îl înconjoară. Vrea să facă o părerea bună despre el.

Vine acasă și creează o stare de victimizare sau manipulând creează o formă de victimizare pe partener. Toată lumea e vinovată, dar el nu, iar asta este una dintre probleme. Când are această mască, el se simte în siguranță, pe picioarele lui. Astea sunt experimente pentru el. Are plăcere de a chinui pe cineva. Există și femei care fac același lucru. Totul trebuie să fie eticheta, restul nu contează”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”.

Te-ar putea interesa și: Semnele care îți arată că ai o legătură spirituală cu cineva. Lidia Fecioru: „Universul ne scoate în cale întotdeauna aceste persoane”

Ce poți să faci faci ai un astfel de partener

Pentru a gestiona o astfel de situație, Lidia Fecioru recomandă să analizăm cu atenție comportamentul partenerului și să evaluăm dacă acesta este ocazional, cauzat de stres sau dacă există o problemă mai profundă. De asemenea, este important să ne detașăm emoțional și să evaluăm impactul acestui comportament asupra relației, subliniind că nimeni nu ar trebui să tolereze astfel de manifestări în mod repetat.

„Este recomandat să analizezi foarte bine situația. Este important să evaluăm dacă comportamentul partenerului este ocazional și legat de stres, dacă are o problemă la serviciu peste care nu poate trece sau dacă relația voastră nu este solidă. Trebuie să te detașezi de această situație și să te gândești la ceea ce simte el.

Poate că îl înțelegi de câteva ori, dar ei au o traumă interioară psihică. Nu merită nimeni. Nu trebuie să ajungă acasă și să își verse toate nemulțumirile pe care le are în suflet în afara casei, având în vedere că susține că este un tip care spune că nu-l atinge nimeni și nimic niciodată”, a mai precizat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel