Cum stimulează cafeaua memoria. Doctor Mihail a dezvăluit un truc la care nu te gândeai

Data publicării:
Dr Mihail, cafea cu lapte, captură video Youtube/ Doctor Mihail, freepik.com
Descriere foto: Dr Mihail, cafea cu lapte, captură video Youtube/ Doctor Mihail, freepik.com

Doctor Mihail a explicat, pe pagina sa de TikTok, modul în care cafeaua stimulează memoria și când este cel mai recomandat să o consumăm pentru a ne ajuta în procesul de învățare.

Cafeaua are o serie de beneficii pentru sănătate, dacă este consumată cu moderație.

Îmbunătățește concentrarea și performanța mentală: Cofeina din cafea stimulează sistemul nervos central, crescând nivelul de atenție, concentrare și îmbunătățind memoria pe termen scurt.

Crește nivelul de energie: Cofeina blochează un neurotransmițător numit adenozină, care induce starea de somnolență. Astfel, cafeaua ajută la reducerea senzației de oboseală.

Îmbunătățește performanța fizică: Cofeina crește nivelul de adrenalină și eliberarea acizilor grași din țesuturile adipoase, oferind mai multă energie pentru efort fizic și multe alte efecte benefice.

Te-ar putea interesa și: Ce este endometrioza. Doctor Andreea Halapciug, specialist în obstetrică-ginecologie, a vorbit despre această afecțiune

Când bem cafea în timp ce studiem pentru a învăța, este important să o consumăm strategic, pentru a maximiza beneficiile cofeinei fără a afecta calitatea învățării. Doctor Mihail a dezvăluit care este cel mai bun moment în care să consumăm cafea, atunci când studiem ceva. După cum spune acesta, cofeina poate influența neurotransmițătorii din creier, cum ar fi dopamina, care îmbunătățesc starea de spirit și reduc stresul. O stare de spirit pozitivă ajută la o învățare mai eficientă și la reținerea informațiilor.

Te-ar putea interesa și: Pericolul neștiut din spatele consumului de mezeluri. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit ce se întâmplă în organism

Doctor Mihail a explicat faptul că este benefic să bem cafea imediat după ce am învățat o informație nouă, deoarece cafeina ajută la consolidarea memoriei pe termen lung. După ce învățăm, creierul începe procesul de fixare a informației, iar cafeina stimulează acest proces, facilitând retenția și amintirea pe termen lung. Efectele cafeinei nu ajută doar la vigilență în timpul studiului, ci și la îmbunătățirea memoriei în etapele ulterioare.

„Cafeaua promovează memoria, în special după ce am învățat un lucru. Studenții, de multe ori, beau cafea înainte de a învăța pentru că le dă energie, motivație și focus, iar acest lucru e foarte bun. Dar un lucru pe care l-ar putea include studenții și nu doar ei este să bei o cafea imediat după ce ai terminat de citit și de învățat pentru că apare acest efect întăritor al cafelei. Tu ai învățat sau ai citit ceva, iar lucrul ăla rămâne într-o memorie care începe să se șteargă. Dacă ai băut cafea și ai acel spike de dopamină, creierul o să înregistreze activitatea pe care ai făcut-o înainte ca fiind benefică și o să încerce să o țină minte, o va înregistra mai bine”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

@doctor.mihail

Cafeaua stimulează memoria. Tu știai asta❓????????‍⚕️☕️

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel