Cum sună tonul care anunță divorțul. Teodora Mețiu spune ce trebuie să faci când partenerul țipă la tine

Data actualizării: | Data publicării:
Youtube / Fain și Simplu, Teodora Metiu
Descriere foto: Youtube / Fain și Simplu, Teodora Metiu

Teodora Mețiu este specialist în citirea vocilor și a fost invitată la conferința „Fain și Simplu”, moderată de Mihai Morar, unde a vorbit despre certurile dintre parteneri și, mai ales, țipetele lor. Ea mai spune și cum trebuie să reacționezi atunci când ai de-a face cu un partener nervos, cuprins de durere, dar și care e momentul în care „iubirea s-a dus”.

„Când îi vorbesc soțului meu urât, înseamnă că îi vorbesc din prisma problemelor noastre. Problemele noastre îmi transformă vocea frumoasă. Adică, tonul meu arată cât de multe probleme sunt între noi, de fapt. Nu arată o voce nelucrată, nu despre asta e vorba. E vorba despre ceea ce simt. Cred că, în momentul în care ajungem să nu ne mai suportăm nici vocile – căci auzi des replica aceasta: „Nu îi mai suport nici vocea” – acolo eu nu văd ce ar mai putea fi refăcut vreodată”, spune Teodora Mețiu, la Fain și Simplu.

 

Cum să reacționezi când partenerul țipă la tine și încă îl iubești

„Când în cuplu unul țipă, celălalt pe ce ton ar trebui să vorbească?”, întreabă Mihai Morar.

 

„În general, când cineva țipă în familie, celălalt vrea să țipe și mai tare ca să-i răspundă. Greșit. Avem un conflict pe masă în situația asta. Urmează un război de voci, trezim copiii și vecinii. Traumatizăm copiii. Dacă îl iubesc pe omul care țipă la mine, încerc să înțeleg ceva din țipătul lui. Pentru că el țipă la mine din durere. El vrea un singur lucru: să se asigure că îi văd durerea. Dacă ripostez și țip mai tare, el ce înțelege? Că nu-mi pasă de durerea lui? Îi povestesc și despre durerea mea. Despre asta e vorba. Iubirea mângâie, chiar și când celălalt o ia razna. Dacă el țipă, poate ar fi bine ca tu să taci. Lasă-l să-și țipe durerea și spune-i că ești acolo ca să-l asculți. Atunci, spune-mi cine va fi cel care țipă în continuare, când eu mă ofer să-i mângâi durerea”, răspunde Teodora Mețiu.

Youtube video image

 

„Calmul tău mă scoate din sărite”. Ce faci atunci?

Teodora Mețiu mai atrage atenția asupra oamenilor care au instinctul de a brava atunci când se află alături de prieteni sau chiar familie. Deși nici ea nu înțelege acest aspect, specialista precizează că pierdem timpul atunci când căutăm mereu o competiție față de cei din jurul nostru. Totodată, multe persoane sunt enervate de calmul partenerului, de cele mai multe ori fiind vorba despre indiferență din partea celui la care se țipă, cel puțin în reacția și tonul său.

„Ești calm, dar îi spui că ești calm pentru că vrei să-i asculți durerea și vrei să vezi ce poți face pentru a-i mângâia suferința. De ce simțim nevoia să ne dăm replica în familie?

Noi simțim nevoia să ne dăm replica, nu știu de unde vine stilul acesta, dar nu este un stil câștigător, ci unul păgubos. Nu ați observat? De câte ori, când mergem undeva, parcă simțim mereu să ne dăm replica, să arătăm care e mai deștept, care e băiatul sau fata lui mama și tata deștept și frumos. Așa facem și în căsnicie. Dar nu știu dacă despre asta e vorba, să fim într-o competiție, într-o luptă mereu a poziționării. Nu cred că despre asta e vorba. Oameni buni, ne pierdem timpul, ce alt lucru avem mai bun pe Pământ decât să ne iubim? Asta e întrebarea”, răspunde Teodora Mețiu, la Fain și Simplu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel