Cum susținem imunitatea. Carmen Brumă: „Au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru susținerea organismului”

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a împărtășit în mediul online ce trebuie să faci pentru a avea un sistem imunitar sănătos.

Un sistem imunitar sănătos este esențial pentru menținerea echilibrului și protejarea organismului împotriva bolilor. Mulți caută soluții rapide pentru a-și întări imunitatea, însă un aspect adesea trecut cu vederea este că un sistem imunitar hiperactiv poate fi la fel de problematic ca unul slăbit. Echilibrul este cheia, iar adoptarea unui stil de viață sănătos și a unor obiceiuri alimentare corecte pot juca un rol crucial în susținerea acestuia.

Cum susținem imunitatea. Carmen Brumă: „Au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru susținerea organismului”

Pentru a susține acest echilibru, Carmen Brumă recomandă un stil de viață sănătos, care include somn suficient și profund, o alimentație echilibrată centrată pe alimente ce sprijină sănătatea microbiomului, cum ar fi fibrele, alimentele fermentate, legumele, fructele și semințele. De asemenea, hidratarea și activitatea fizică regulată sunt elemente esențiale pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos.

În ceea ce privește suplimentele, ciupercile terapeutice sunt de ajutor. Carmen Brumă subliniază că un sistem imunitar echilibrat este cheia pentru o stare generală de sănătate optimă.

„Oamenii mă întreabă adesea ce să ia pentru creșterea imunității, nereușind să realizeze că un sistem imunitar hiperactiv este la fel de nesănătos ca unul slăbit, iar idealul este o funcție imunitară echilibrată, care să răspundă corect în fiecare situație.
Cum susținem acest echilibru?

1. Somnul suficient și profund, alimentația echilibrată, centrată pe alimentele care ajută sănătatea microbiomului (fibre, alimente fermentate, legume, fructe, semințe), hidratarea și sportul reprezintă baza unui sistem imunitar echilibrat.

2. La capitolul suplimente, ciupercile terapeutice au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru susținerea organismului datorită bogăției de compuși bioactivi”, a spus Carmen Brumă.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Te-ar putea interesa și: Deserturi care nu îngrașă. Doctor Mihail a dezvăluit mai multe opțiuni delicioase

Alimentele care cresc imunitatea copiilor

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit recent care sunt alimentele care cresc imunitatea copiilor. „Există alimente care ajută nu doar imunitatea copiilor, ci a noastră, a tuturor. Imunitatea este capacitatea organismului de a răspunde la tot ce înseamnă atac din exterior. Există un studiu care arată că o sută de grame de zahăr, cam cât are un litru de băutură răcoritoare carbogazoasă, scade imunitatea cu 94% în următoarele trei zile. Somnul este o chestiune pe care societatea nu o scoate în evidență. Insomnia nu este descrisă ca o boală serioasă, nu avem tratament. Un somn de calitate este miraculos pentru organism și imunitate, Somnul este singurul element care hrănește celula nervoasă. Fără mâncare putem trăi, fără somn, nu. Creștem în somn, iau neuronii se reechilibrează, se hrănesc”, a explicat Dr. Mihaela Bilic, la emisiunea lui Cătălin Măruță.

În continuare, Mihaela Bilic a spus care sunt cele 5 alimente care contribuie la creșterea imunității la copii. Este vorba despre: 

1. Proteine

2. Omega 3 și Vitamina D

3. Vitaminele A, C, E

4. Prebiotice, postbiotice și probiotice

5. Fier, acid folic și Vitamina B12



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel