Cum te poate ucide banalul paracetamol. Diana Ionescu a explicat când devine toxic / video

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pvproductions
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pvproductions

Diana Ionescu a fost invitată la podcastul lui Damian Drăghici unde a explicat cât de periculos poate fi banalul paracetamol. 

Paracetamolul este un medicament utilizat frecvent pentru reducerea durerii și a febrei. Este un analgezic și antipiretic eficient și este disponibil fără prescripție medicală în multe țări. 

Mecanismul exact de acțiune al paracetamolului nu este pe deplin înțeles, dar se crede că acționează în principal în creier, inhibând producerea de prostaglandine. Prostaglandinele sunt substanțe chimice produse de corp în timpul răspunsului la leziuni și inflamații, care pot provoca senzația de durere și creșterea temperaturii corpului.

Paracetamolul este utilizat pentru a trata diferite condiții, inclusiv dureri de cap, dureri de dinți, dureri de spate, dureri musculare, artrită și alte tipuri de durere. De asemenea, este folosit pentru a reduce febra asociată cu infecții sau alte condiții.

Paracetamolul este considerat în general un medicament sigur atunci când este utilizat conform instrucțiunilor, dar supradozarea poate fi periculoasă și poate provoca leziuni grave ale ficatului. Este important să se respecte dozele recomandate și să nu se depășească doza maximă zilnică. 

 

Paracetamolul poate ucide 

Diana Ionescu a explicat ce trebuie să facă părinții atunci când copiii se îmbolnăvesc și de ce paracetamolul este foarte periculos atunci când este consumat în exces. 

„În primul rând, să meargă la medicul de familie imediat cum se întâmplă sau să aibă un sfătuitor care să le spună să nu le mai dea medicație după ureche pentru că suntem în două tabere. Unii îi îndoapă cu medicamente și îi aduc în pragul intoxicației. Mulți îi îndoapă cu paracetamol, de exemplu.

Știi că poți să mori de la paracetamol? Deci dacă iei mai mult de 3g devine toxic, iar la 5g intri în comă. Cel mai simplu mod de a se omorî, și se omoară mulți, este cu paracetamol și e o moarte foarte nasoală fiindcă ficatul e distrus. E o moarte grea, urâtă și dureroasă.

Alți părinți sunt în partea cealaltă, nu vor să le dea și mă întreabă: „Dacă le dau argint coloidal e bine?” Păi dacă are infecție bacteriană și are streptococ poți să-i dai și cu aghiazmă. Trebuie să-i dăm un antibiotic, dacă e cazul.

Deci sfatul numărul 1 este să meargă la doctor și să lase Google-ul.”, a spus Diana Ionescu. 

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel