Prof. Dr. Dan Vodnar a dezvăluit cum trebuie așezat corect puiul pe tavă, atunci când îl introducem la cuptor.
Există extrem de multe sfaturi și trucuri utile din bucătărie pe care trebuie să le știi, pentru a te bucura atât de o masă sănătoasă, cât și de una savuroasă și plină de nutrienți importanți pentru organism. În acest sens, trebuie să eviți să faci o greșeală majoră, pe care o fac foarte multe gospodine, când vine vorba de pregătirea unui pui la cuptor.
„De cele mai multe ori, facem lucruri pentru că așa e tradiția sau pentru că așa am fost obișnuiți. Gândiți-vă câți dintre noi nu gătim puiul cu pieptul în sus? Majoritatea facem asta. Adică atunci când pui puiul la cuptor, la tavă, îl pui cu pieptul în sus, dar în realitate pieptul ar trebui să fie în jos, pentru că pe spate, puiul are cea mai mare cantitate de grăsime, care se poate scurge pe pieptul de pui, făcându-l mult mai suculent și apetisant. Puiul se bagă pe burtă, nu pe spate.”, a declarat Prof. Dr. Dan Vodnar, în cadrul podcastului Acasă la Măruță.
Dacă despre alimentele prăjite știm deja că părerile sunt unele negative, acestea fiind puse pe lista de „așa nu”, există un mod de preparare extrem de corect, pe care ar trebui să-l folosim adesea, fie că e vorba de pregătirea cărnurilor sau legumelor. Acest truc permite alimentelor să-și păstreze toți nutrienții intacți, un lucru benefic pentru corpul nostru.
„Un proces mai bun de gătit este cel făcut la aburi. Atunci când fierbi un aliment, are loc și o difuzie a nutrienților în apă. Dacă fac supă, de exemplu, e bine, pentru că rămâne acolo, dar dacă doar fierbi bucata de carne, după care o scoți și o mănânci, ar fi bine să gătești carnea la aburi. Și la legume la fel, pentru că se pierd nutrienții.”, a continuat acesta.
Mai mult, există și un truc simplu prin care își poți da seama ușor dacă ai pus în farfurie porția corectă de carne, ori de alte alimente. Nutriționistul Wasim Nazer ni l-a dezvăluit și nouă, după care ne-a mai vorbit și despre beneficiile consumului de carne.
„Dacă vorbim de o porție de carne, ea trebuie să fie cam jumătate din palmă. Dacă vorbim de orez sau paste trebuie să mâncăm cât intră într-o palmă, adică 4-5 linguri, cam aceasta este porția. Cât timp mănânci salată, atunci nu ai probleme. De asemenea, la legume se aplică același lucru. Poți să mănânci cât vrei.
Te saturi, au vitamine, au minerale, care ne ajută foarte mult. Carnea ne ajută să avem o digestie mai lungă, deci să nu simțim foamea foarte repede. Dacă mănânci doar salată, fără proteine, după maxim o oră îți este foame și iar începi să mănânci. Dacă ai pus o porție de proteine, cum ar fi carne sau brânză, atunci o să dureze până la o oră jumătate sau trei ore și atunci nu o să simți foamea atât de repede. De aceea este important să avem și proteine la mese”, a precizat Wasim Nazer, nutriționist, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.
Interviul integral cu nutriționistul Wasim Nazer poate fi urmărit mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News