Cum trebuie să prepari, de fapt, sarmalele. Anca Ioniță, sfat important: Nu căliți ceapa în ulei

Data publicării:
Sarmale ardelenesti, sursa pixabay/ autor Ulrike Leone
Descriere foto: Sarmale ardelenesti, sursa pixabay/ autor Ulrike Leone

Cum să preparăm cele mai sănătoase sarmale. Medicul nutriționist Anca Ioniță a făcut dezvăluirea.

Sarmalele sunt un preparat tradițional în multe țări din Europa de Est, iar în special în România sunt asociate adesea cu sărbătorile de iarnă. Medicii nutriționiști ne explică cum să preparăm cele mai sănătoase sarmale.

Sarmalele pot face parte dintr-o dietă echilibrată, dar este important să le consumăm cu moderație. 

Sarmalele pot avea un conținut caloric mai mare din cauza combinației de carne și orez, iar grăsimea adăugată în compoziție poate crește valoarea calorică. 

Sarmalele sunt un preparat tradițional și delicios, dar potrivit medicilor nutriționiști, acestea trebuie consumate cu moderație sau preparate în așa fel încât să fie o alegere sănătoasă.

Cum să preparăm cele mai sănătoase sarmale

Sarmalele, această emblemă a tradiției culinare românești, devin protagonistele meselor festive, mai ales în timpul sărbătorilor de Crăciun. Cu toate că pot reprezenta o sursă semnificativă de calorii, există o abordare sănătoasă a pregătirii lor, astfel încât să nu compromitem aspectul gustos care ne aduce aminte de tradiție și sărbătoare.

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cum se prepară cele mai sănătoase sarmale.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel