Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Data publicării:
Captură video: Pro TV
Descriere foto: Captură video: Pro TV

Busu a spus la ce temperaturi să ne așteptăm zilele următoare.

Invitat în cadrul emisiunii „La Măruță”, de pe Pro TV, Busu a anunțat cum va fi vreme în următoarele patru zile la nivelul întregii țări. Potrivit prezentatorului rubricii meteo de la Pro TV, temperaturile vor scădea drastic în majoritatea zonelor țării, iar valorile termice se vor situa sub normalul perioadei.

Sâmbătă

Sâmbătă, temperaturile vor scădea în majoritatea regiunilor, ajungând la valori sub normalul perioadei. În Banat și Crișana, maximele vor fi între 10 și 11 grade Celsius, în timp ce în Dobrogea vor fi valori mai ridicate, de până la 28 de grade. Ploile vor afecta întreaga țară, cu cantități însemnate de apă, în special în Moldova, unde se pot înregistra 30-50 de litri pe metru pătrat.

„Sâmbătă se răcește în majoritatea regiunilor destul de accentuat. O să fie sub normalul perioadei în mare parte din țară. Vor fi undeva între 10-11 grade Celsius prin zonele Banat și Crișana, însă avem temperaturi ceva mai ridicate în Dobrogea, 27-28 de grade Celsius. Acolo este un pic mai cald decât ar fi normal. Vin și ploile în toată țara pe parcursul zilei. Sunt ploi zdravene cu 30-50 de litri pe metru pătrat, în Moldova și în nord-estul Moldovei”, a spus Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Duminică

Duminică, vremea se menține rece, cu temperaturi cuprinse între 13 și 23 de grade Celsius. Cerul va fi predominant noros în sud-vestul țării, iar aversele vor continua, cu cantități mai mari de apă. Vântul va sufla puternic, mai ales în vest, unde va atinge viteze de până la 70 de kilometri pe oră.

„Duminică, valorile termice se situează sub mediile perioadei în foarte multe zone. Pentru mijlocul lunii septembrie este mai rece decât ar fi normal. Avem undeva între 13 și cel mult 23 de grade și cer mai mult înnorat în jumătatea sud-vestică a României, unde local o să fie averse cu cantități mai mari de apă, 25 de litri pe metru pătrat. Și vântul bate cam nervos. Pe timpul zilei, cel mai tare bate în vest, unde ajungem pe la 70 de kilometri pe oră”, a precizat Busu.

Te-ar putea interesa și: Cum se simte Busu după infarctul suferit: „E cea mai frecventă întrebare care mi se pune. Am scăpat ca prin urechile acului”

Luni

Vremea va rămâne răcoroasă și luni, cu maxime între 14 și 24 de grade. Ploile vor fi prezente în special în vestul, centrul și nordul țării, dar se vor înregistra local și în alte regiuni.

„Luni avem temperaturi sub normalul perioadei, 14-24 de grade. Plouă prin vest, în centru, nord și izolat în restul țării”, a declarat Busu.

Marți

Marți, temperaturile vor începe să crească ușor, atingând valori de până la 25 de grade Celsius. Ploile vor fi prezente doar izolat în centru și sud, iar vremea va fi mai caldă decât în zilele anterioare.

„Ziua de marți ne aduce vreme în încălzire în majoritatea regiunilor. Intrăm din nou într-un proces de încălzire și avem între 19 și 24-25 de grade Celsius. Averse vor fi probabil prin centrul și sudul României, dar izolate. Nu mai sunt atât de extinse”, a mai spus Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV. 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel