Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Data publicării:
Busu, captură foto Youtube
Descriere foto: Busu, captură foto Youtube

Busu a spus la ce temperaturi să ne așteptăm zilele următoare.

În cadrul emisiunii „La Măruță” de pe Pro TV, Busu a anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru zile în întreaga țară. Perioada care urmează va aduce de la temperaturi caniculare la o scădere semnificativă a valorilor termice, însoțite de ploi abundente și chiar ninsori la altitudini înalte.

Sâmbătă

Vremea va fi foarte caldă, cu temperaturi cuprinse între 25 și 39 de grade Celsius, valori mult peste normalul perioadei. Seara, încep ploile în Maramureș, Crișana, Banat, nord-vestul Transilvaniei și în zonele montane. Precipitațiile pot atinge cantități semnificative, între 30 și 40 de litri pe metru pătrat și chiar peste 40 de litri în vestul și nordul țării.

„Mâine, vremea este foarte caldă. Avem în continuare temperaturi mari, până la 39 de grade Celsius. Avem temperaturi cuprinse între 25 și 39 de grade. Mâine seară începe să plouă în Maramureș, Crișana, Banat, în vest, nord-vestul Transilvaniei și în zonele de munte aferente. Mâine e foarte cald, din nou! Și astăzi a fost foarte cald. Au fost 34 de grade la București, la Giurgiu, Alexandria. A fost extrem de cald. Ar trebui să fie 24 de grade și noi am avut astăzi 34, puțin sub limita caniculei. Mâine seară încep ploile și intră prin vestul României. Vor fi cantități destul de mari de apă. În vest și nord vor fi 30-40 de litri pe metru pătrat și peste 40 de litri”, a spus Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Duminică

Duminică, temperaturile vor scădea brusc, variind între 13 grade în Maramureș și 28 de grade în sud-estul Munteniei și sud-vestul Dobrogei. Ploile se vor extinde pe întreg teritoriul țării, fiind emise avertizări de cod galben și cod portocaliu de precipitații abundente. În Carpații Orientali, Muntenia, Oltenia, o parte din Moldova și Carpații Meridionali sunt așteptate cantități de apă de până la 100 de litri pe metru pătrat, în zonele cu cod portocaliu, și între 50 și 100 de litri în restul țării.

„Lucrurile se schimbă radical duminică. Temperaturile scad destul de mult. O să avem undeva între 13 grade Celsius. De la 25 de grade scădem la 13 în Maramureș, până la 28 de grade în sud-estul Munteniei și sud-vestul Dobrogei. O să înceapă să plouă în toată țara. Este un cod galben pe toată România și un cod portocaliu în Carpații Orientali, Muntenia, Oltenia, o parte din Moldova și o parte din Carpații Meridionali. Vor fi cantități uriașe de apă. Vor cădea cantități de 100 de litri pe metru pătrat, unde este cod portocaliu și între 50 și peste, unde este cod galben”, a precizat Busu.

Luni

Luni, vremea va continua să se răcească, iar temperaturile se vor situa între 11 și 20 de grade, sub valorile normale pentru această perioadă. În jumătatea estică a țării vor continua ploile, în timp ce în restul teritoriului vremea va deveni mai stabilă, în timp ce la munte, vor apărea și primele ninsori.

„Luni va fi și mai rece. Vom avea temperaturi între 11 grade și nu mai mult de, atenție, 20 de grade, deci ne ducem sub normalul perioadei. Normalul ar fi între 23 și 24 de grade Celsius. O să fie rece. În jumătatea estică a țării o să plouă, iar în restul României este mai plăcut, pe acolo nu mai sunt ploi. La altitudini de peste 1700 de metri la munte va fi lapoviță, chiar ninsoare. Apare ninsoarea la munte”, a declarat Busu.

Marți

Marți, temperaturile vor începe să crească ușor, variind între 13 și 22 de grade Celsius, însă se vor menține sub media obișnuită a perioadei. Vor exista și ploi slabe, în special în prima parte a zilei, pe partea estică și sud-estică a țării.

„Avem o ușoară creștere de temperatură, de la 13 grade Celsius la 22 de grade. Ne îndreptăm puțin spre normalul perioadei, dar încă suntem sub și avem și ploi, dar foarte slabe în prima partea a zilei, pe partea estică, sud-estică”, a mai spus Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel