Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Data publicării:
Busu, captură foto Youtube
Descriere foto: Busu, captură foto Youtube

Busu a spus la ce temperaturi să ne așteptăm zilele următoare.

Gata cu temperaturile de vară! În cadrul emisiunii „La Măruță” de pe Pro TV, Busu a anunțat că în următoarele patru zile, vremea în România va cunoaște o răcire semnificativă. Până marți, prognoza meteo indică valori termice mai scăzute și precipitații în diverse regiuni ale țării. Vântul va prezenta intensificări, în special în partea estică a țării, iar temperaturile vor fi mai apropiate de valorile normale pentru mijlocul lunii octombrie.

Sâmbătă

Sâmbătă, vremea va fi în răcire accentuată, cu maxime ce nu vor depăși 23 de grade Celsius. În sud, temperaturile vor fi mai ridicate, însă vor varia între 13 și 23 de grade. Ploile vor domina ziua, cu reprize continue, iar cantitățile de apă vor ajunge până la 10-15 litri pe metru pătrat. Precipitațiile vor afecta Dobrogea, Muntenia, estul Olteniei, Transilvania și Moldova. În celelalte regiuni, vremea va fi predominant însorită. Vântul va avea intensificări, în special în Moldova, Dobrogea și Muntenia, unde rafalele pot depăși 55 de kilometri pe oră, motiv pentru care s-a emis o avertizare de vânt puternic.

„Sâmbătă, vremea este în răcire. Vineri am mai avut 29-30 de grade Celsius, dar sâmbătă nu se înregistrează mai mult de 23 de grade. Maximele vor fi cele mai ridicate în sud, dar avem de la 13 la 23 de grade, nu mai avem de la 19 la 29-30 de grade Celsius.

Va ploua aproape toată ziua. Vor fi mai multe reprize de ploaie. Avem și cantități de apă, 10-15 litri pe metru pătrat. Plouă în Dobrogea, Muntenia și estul Olteniei, poate și în Transilvania și Moldova, dar ploile vor fi mai slabe, iar în restul zonelor va fi soare.

Vântul bate cam nervos, slab-moderat, dar are intensificări pe partea estică, unde ajunge la 45 de kilometri pe oră. În Moldova, în zona Dobrogei și în zona Munteniei, rafalele depășesc 55 de kilometri pe oră și de aceea s-a emis un cod de vânt în aceste zone”, a spus Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Duminică

Duminică, vremea va fi în general frumoasă. Temperaturile vor oscila între 15 și 23 de grade Celsius, fiind apropiate de normalul perioadei. Spre seară și pe parcursul nopții, cerul se va înnora ușor în vest, centru și nord, unde pot apărea ploi slabe, în special în Maramureș, Banat, Crișana, Transilvania și nord-estul Moldovei.

„Duminică, vremea va fi în general frumoasă. Temperaturile vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade Celsius, aproape de normalul perioadei. Se mai înnorează puțin seara și noaptea în vest, centru și nord. Poate să plouă foarte slab prin Maramureș, Banat, Crișana, Transilvania și nord-estul Moldovei”, a precizat Busu.

Luni

Luni, se așteaptă un cer variabil, cu unele înnorări temporare și posibilitatea de ploi slabe, izolate, în special în nordul și nord-vestul țării. Temperaturile vor varia între 19 și 23 de grade Celsius, menținându-se în limite normale pentru această perioadă.

„Luni avem cer variabil, cu ceva înnorări din când în când, izolat pot fi și niște ploi slabe în partea nordică, nord-vestică a țării. Temperaturile vor fi cuprinse între 19 și 23 de grade Celsius”, a declarat Busu.

Marți

Marți, vremea va continua să fie apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 11 și 21 de grade Celsius. De asemenea, vor apărea ploi slabe în partea de nord, centru și nord-estul țării.

„În ziua de marți avem temperaturi apropiate de normalul perioadei pentru mijlocul lunii octombrie. Avem temperaturi cuprinse între 11 și 21 de grade Celsius. Ne-am aștepta să fie mai cald. Lumea s-ar aștepta la 25 de grade, dar nu. Cam 21 de grade este temperatura maximă normală la nivel național Vom avea ploi foarte slabe prin partea nordică, centru și nord-est”, a mai spus Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel