Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Iulia Pârlea anunță prognoza meteo până luni

Data publicării:
Captură video: Pro TV
Descriere foto: Captură video: Pro TV

Iulia Pârlea a spus la ce temperaturi să ne așteptăm în zilele următoare.

Astăzi, 12 iulie, am avut parte de o nouă zi caniculară, cu temperaturi cuprinse între 36-39 grade Celsius în aproape toată ţara! Dacă cea mai mare parte a țării a fost sub cod portocaliu de caniculă, iar restul României sub cod galben, de sâmbătă, valul de căldură se va intensifica.

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Iulia Pârlea anunță prognoza meteo

Invitată în cadrul emisiunii „La Măruță”, de pe Pro TV, Iulia Pârlea a anunțat cum va fi vreme în următoarele trei zile la nivelul întregii țări. Potrivit prezentatoarei rubricii meteo de la Pro TV, în acest sfârșit de săptămâna, 28 de județe și Bucureștiul vor fi sub cod roșu de caniculă. Vom avea temperaturi ce depășesc 40-41 grade Celsius la umbră. Temperaturile ridicate vor continua și la începutul săptămânii viitoare. 

„România este sub cod portocaliu. Asta înseamnă temperaturi cuprinse între 36-39 grade Celsius. Aerul fierbinte din nordul Africii este acum pe sudul continentului. De sâmbătă, el urcă, iar asta ne afectează și pe noi. O să fie mai cald de atât. Codul portocaliu se transformă în roșu, de sâmbătă. Vom avea peste 40-41 grade Celsius. Aceste temperaturi sunt la umbră.

Weekendul acesta ar putea să fie prelungit și luni. Sâmbătă, duminică și luni vom avea temperaturi de cod roșu în aproape toată România. Sunt 28 de județe, plus Capitala.

Cod roșu și caniculă am mai avut, doar că noi eram obișnuiți să fie pe sudul țării canicula, sud-estul țării, puțin sud-vest. Acum, canicula este în aproape toată țara. Zona montană este mai ferită, în rest e dezastru.

Luna lui Cuptor este cea mai călduroasă lună din asta, asta știm de când eram copii, dar acum exagerează”, a spus Iulia Pârlea, în cadrul emisiunii „La Măruță”.

Te-ar putea interesa și: Meteo din bătrâni pentru iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Cum va fi vremea în luna lui Cuptor



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel