Cuvintele care ne programează negativ viața. Neurologul Constantin Dulcan: „Îi dăm creierului acest program”

Data publicării:

Neurologul Constantin Dulcan a dezvăluit care sunt cuvintele pe care trebuie să le evită, dacă nu vrem sa atragem lucrurile negative în viața noastră. 

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, medic primar Neurologie, medic psihiatru, doctor în medicină și doctor în științe medicale, șeful catedrei de Neurologie la Spitalul Militar Central până în anul 2005 și șeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică din cadrul Universității "Titu Maiorescu" până în anul 2016, a dezvăluit care sunt cuvintele care ne programează viața într-un mod negativ.

Cuvintele care ne programează negativ viața

Profesorul Dulcan a mărturisit că atragem ceea ce gândim, motiv pentru care trebuie să eliminăm toate cuvintele cu aspect negativ din viața voastră. 

"Nu uitați, toate cuvintele pe care le aveți în minte ne programează. Dacă noi mereu spunem că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim. Pentru că îi dăm creierului acest program. Sunt cuvinte pe care trebuie să le scoatem din dicționar: îmbătrânire, îndoială, cuvântul "nu", toate acestea ne programează pe negativ", a explicat prof. Constantin Dulcan, potrivit Antena 3 CNN

"Evită să folosești aceste cuvinte! Te programează negativ", a continuat reputatul neurolog.

Postura şi pauza de lucru, cheia micilor succese

Medicul spune că este importantă şi postura noastră, astfel că nu este deloc în regulă să stăm cocoșați, așa cum nu este bine să muncim fără pauze.

„Creierul are nevoie de relaxare zilnic, doar așa va da randament maxim, mai spune neurologul.

"Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile, cel puțin această energie. Este greu să înveți pe toată lumea să se relaxeze, dar simplul fapt că poți să stai o jumătate de oră, fie într-un fotoliu cât mai comod, fie culcat pe spate, neîncercând să te gândești la nimic, decât să îți golești mintea. 

Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp. Ritmul firesc este altul decât cel 2/4 pe care-l citim în cărți. 

Fiecare dintre noi are altă capacitate respiratorie. Veți vedea că respirația profundă este o respirație care te încarcă cu energie. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea noastră. Această pauză aparent banală schimbă creierul enorm de mult" a recomandat medicul Constantin Dulcan.

Cele trei otrăvuri de care românii sunt dependenți și pe care le înghit în fiecare zi

”Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră", a explicat profesorul Constantin Dulcan într-unul din interviurile sale.

”Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea?

Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, a conchis celebrul neurolog.

Citește și: Care sunt gândurile care ne scurtează viața. Medicul Constantin Dulcan: Intri în depresie și dezamăgire dacă te gândești în fiecare clipă la asta



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel