Nu poți trece prin viață fără să te stresezi pentru un lucru sau altul.Parcă te trezești și te duci la un loc de muncă despre care știi că te va stresa, apoi ai o navetă stresantă pe care trebuie să o aștepți cu nerăbdare, iar apoi o casă care va cere lucruri de la tine. Iată care sunt cauzele stresului constant asupra organismului.
Dacă sunteți stresat până la epuizare, este o idee bună să vă relaxați și să luați o pauză. Dacă nu o faceți, veți avea lucruri mai importante de care să vă faceți griji.
Și asta este ceea ce a avertizat un nou studiu, cercetătorii analizând legătura dintre epuizare și depresie. Nu poți fi bun pentru oamenii din viața ta dacă nu ești bun mai întâi cu tine însuți.Anchetând 1.386 de profesori din școlile publice în vârstă de 40 de ani, din 18 state diferite, cercetătorii le-au pus participanților întrebări despre epuizare și depresie, clasificându-le de la ușor la grav.
Zece la sută dintre femei și șapte la sută dintre bărbați aveau simptome de epuizare, iar 10 la sută dintre bărbați și femei aveau simptome de depresie. Este mai greu ca niciodată să fii profesor în zilele noastre. În mod alarmant, ei au descoperit că participanții care au raportat sentimente de epuizare au avut, de asemenea, depresie. Dacă nimic în viață nu vă oferă bucurie și simțiți că doar treceți prin moțiuni, atunci acesta ar putea fi un semn serios pentru a vă verifica sănătatea mintală.
"Atitudinile disfuncționale, răspunsurile ruminative și atribuțiile pesimiste au fost mai caracteristice indivizilor cu frecvențe ridicate de simptome de epuizare (sau depresive) decât omologilor lor cu frecvențe scăzute de simptome de epuizare (sau depresive)", se arată în studiu.
Potrivit unui raport publicat în The Guardian, Oficiul Național de Statistică estimează că între 8 și 12% dintre noi se confruntă cu simptome de depresie, dar unii dintre noi nu sunt diagnosticați. Așadar, dacă simți că ești deprimat, cel mai bine este să te ocupi de simptome acum. Cereți ajutor medical și, chiar dacă diagnosticul nu se va dovedi a fi depresie, vă veți simți mult mai bine și mai liniștit. Terapia este întotdeauna un lucru pe care îl poți lua în considerare și tu, mai ales dacă viața ți se pare prea copleșitoare, potrivit yourtango.com
Depresia poate apărea ca reacție la ceva precum abuzul, violența în școală, moartea cuiva apropiat sau probleme familiale precum violența domestică sau destrămarea familiei.
Cineva poate deveni deprimat după ce a fost stresat pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, depresia se poate manifesta în familie. Uneori este posibil să nu știm de ce se întâmplă, notează Unicef.
Citește șu: Cum te porți cu o persoană aflată în DEPRESIE. Ce să spui și ce să NU spui niciodată
Depresia postnatală, modalitățile prin care poți învinge lupta cu această afecțiune
DIETA pentru depresie: alimente care ajută, alimente de care să te ferești
11 lucruri care se întâmplă cu inima, mintea și corpul tău atunci când nu dormi suficient
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News