Dan Mutu, cel care a băgat spaima în Bucureștiul Epocii de Aur, a vorbit despre momentul în care a fost inspirat de Alain Delon pentru a săvârși o infracțiune. Este vorba despre filmul „Lupii la stână” și profesoara de muzică a bătăușului. Ce spune vedeta.
Dan Mutu era în clasa a 4-a atunci când a mers la școla de corecție. El a avut ceva „serios” de împărțit cu profesoara de muzică, pentru care a purtat pică mult timp.
„Când eram în clasa a 4-a, pentru că am fost dat la școală de la 6 ani, profesoara de muzică m-a lăsat corigent. În acea perioadă, dacă rămâneai corigent la muzică sau lucrări practice, rămâneai repetent automat, nu se mai dădea examen de corigență. Nu știu ce mi-a trecut mie prin cap atunci”, spune Dan Mutu, în Fiță cu Adiță.
Momentul în care a fost inspirat de Alain Delon - celebrul actor, care a murit cu doar o zi în urmă - este cel în care a căutat răzbunare față de cadrul didactic.
„Văzusem filmul "Lupii la stână" cu Alain Delon. În film, el a comis un jaf și și-a tras un ciorap de mătase pe cap ca să nu fie recunoscut. Am făcut și eu la fel: mi-am tras un ciorap pe cap și am așteptat-o pe profesoara de muzică, care era în vârstă. Când a venit, i-am dat un pumn de a căzut.
Eram copil și nervos, și, degeaba mi-am pus ciorapul pe cap, că era unul luat de la mama. Cu ciorapul pe față, am înjurat-o pe profesoară și i-am spus: "M-ai lăsat corigent." Baba știa cine fusese agresorul. Am fugit imediat. Mi-au făcut dosar și m-au trimis la școala de corecție.
La 11 ani am fost trimis la Alexandria, la școala de corecție. Îmi amintesc de un bărbat pe nume Cosoveanu, sectorist de cartier, care mi-a făcut dosarul. Dar tata, fiind cap de familie, avea un cuvânt greu de spus”, spune Dan Mutu, potrivit sursei menționate.
Acțiunile sale nu au rămas fără urmări, iar justiția de la acea vreme a luat decizia rapid, mai ales după ce tatăl său a semnat că este de acord cu trimiterea fiului său la școala de corecție.
„Totul s-a judecat la tribunalul de pe cheiul Dâmboviței. Președinta tribunalului, o brunetă frumușică, m-a întrebat dacă tata e de acord. Tata a spus da, iar eu m-am uitat la el cu dispreț. Tata avea bani și își permitea afaceri.
Venea acasă, era șucar cu mama, iar mie îmi dădea câte una și săream pe pat. Încercam să mă lupt cu el, dar îmi mai dădea câte una. Nu mă suporta. A semnat documentele, iar când am ieșit din tribunal, i-am dat și eu o flegmă și a fugit plângând. Îmi amintesc că aveam 2 lei și mi-am cumpărat un pachet de Carpați, pe care l-am fumat imediat.
Am mai stat acasă vreo două săptămâni până s-a format grupul pentru Alexandria. Ne-au trimis acolo, într-un fel de hală plină cu camere și paturi. Reușisem să iau cu mine două țigări. Mama nu voia să mă trimită, și nici mie nu-mi convenea situația.
Dacă tata ar mai fi avut doi băieți, poate n-ar fi semnat. În portofel avea o poză cu mine și se lăuda cu fiul lui, dar nu știu ce simțea cu adevărat în sufletul lui.
La 5 dimineața era trezirea. Îmi dăduseră niște haine destul de bune, dar prea mari. După masă, aveam vreo jumătate de oră liberă. Într-o zi, mi-am aprins o țigară și a venit un băiat de vreo 12-13 ani, care mi-a cerut să fumeze și el.
Era cunoscut ca Cecile Banditul. I-am spus "Să fii sănătos", iar el m-a apucat de urechi. I-am dat un pumn de l-a luat și a căzut. Am crezut că l-am omorât”, spune Dan Mutu.
În final, bătăușul a fost mutat la cel puțin 3 școli de corecție în țară, însă a dobândit lecții valoroase de stradă.
„De atunci am învățat să lovesc în barbă, pentru că acolo nu sunt mușchi. Am pus la pământ oameni de 120 de kilograme cu această metodă. După vreo șase luni, m-au numit secretar de subdiviziune la anul 1.
Am stat acolo de la 11 ani până aproape de 14. În mod normal, te țineau până la 18 ani, dar tata a făcut recurs. De la Alexandria m-au repartizat la Târgu Ocna, iar apoi la Păltiniș, de Miercurea Ciuc.”, spune Dan Mutu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News