Dan Negru lansează acuzații dure, după incendiile din Grecia: „Dau foc pădurilor ca să-și extindă acolo hotelurile”

Data publicării:
Sursa foto: Dan Negru, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Dan Negru, Instagram

Dan Negru le-a dezvăluit oamenilor partea sa de adevăr, cu privire la incendiile care au avut loc zilele acestea în Grecia. 

Incendiile care au cuprins Grecia au îngrijorat pe toată lumea și au fost subiect de discuție pentru zile în șir, la noi în țară. Flăcările au distrus stațiuni întregi, extrem de multe plaje, spații de cazare și au anulat astfel zeci de concedii aranjate cu luni de zile în urmă. Acum, în timp ce oamenii rămân, în continuare, solidari cu privire la situația fără precedent desfășurată în Grecia, Dan Negru vine cu niște declarații neașteptate. Acesta spune că nu este vorba doar despre un fenomen natural, ci și de mâna umană, care a dorit să facă loc și mai multor spații de cazare, care să producă în timp sume valoroase.

„Zilnic sunt breaking news despre incendiile din Grecia. Pe lângă temperaturi, cele mai multe sunt provocate de mafia imobiliară. Guvernul grec a recunoscut mereu asta, ultima dată a spus-o ieri Vasilis Kikilias, ministrul grec al mediului.
Singura țară europeană fără registru forestier, grecii dau foc pădurilor ca să-și extindă acolo hotelurile. Ei știu că turismul e singura lor salvare într-o țară în care statul a eșuat. Suntem mult peste ce e Grecia azi.
Trecutul fabulos al Greciei Antice și prezentul sunt o lecție despre cât poate un popor să se prăbușească. Noi, asupriți mereu în istoria noastră, n-am decăzut așa cum au făcut-o grecii de-a lungul istoriei lor...”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare.

Citește și: Dan Negru, reacție acidă după eșecul lui David Popovici de la Campionatul Mondial: „Nici spaniolii nu l-au iertat pe Nadal”

„Multe din hotelurile "instagramabile" sunt construite pe urmele incendiilor”

Așadar, se pare că cele mai frumoase spații de cazare, amplasate în cele mai retrase locuri, în mijlocul naturii, ar fi chiar rezultatul acestor incendii devastatoare, care fac înconjurul lumii, spune Dan Negru. Deci, nu temperaturile ridicate sunt vinovate pentru aceste dezastre naturale, ci însuși oamenii, încheie el.

„Multe din hotelurile "instagramabile" din mijlocul pădurilor de pin sau de pe coastele împădurite sunt construite pe urmele incendiilor puse de mâna omului. Pentru că turismul e singura lor șansă.
În țara în care Platon, Aristotel sau Socrate puneau bazele moralității, se vorbește azi despre "fakelaki" care înseamnă "plicuri mici", simbolul corupției.
Planificați-vă vacanțele în Grecia în funcție de interesele imobiliare ale șmecherilor de acolo, nu în funcție de temperaturi.
Îmi place Grecia dar Socrate, grecul, avea dreptate: "Fiecare poveste poate fi spusă in feluri diferite".
Ăsta e un alt fel de a spune povestea Greciei.”, a continuat acesta.

VEZI și: Dan Negru, fotografii realizate la mare, la 50 de ani distanță: „Mamaia nu e despre roabele de șampanie sau despre pițipoance”

Dan Negru, dezamăgit de turismul din România

Nici turismul de la noi din țară nu a scăpat din vizorul lui Dan Negru, care și-a exprimat de curând dezamăgirea cu privire la cum se promovează punctele turistice în România. 

„Mă uit cu "ciudă" la Muntele Fuji. Singurul lor munte e un brand mondial doar pentru că japonezii au înțeles că publicitatea e abțibild pentru creiere. Noi nu avem abțibildul ăsta.
Ca să-l facă cunoscut, japonezii au cumpărat ani de zile publicitate de țară. Noi ne-am chinuit cu frunza logo de țară apoi i-am băgat in pușcărie pe ăia care au făcut-o și ne-am lăsat păgubași. Îl promovăm pe Dracula care e invenția unui scriitor irlandez, Bram Stocker. 
La noi turismul e paradisul hoților, de la miniștri, la hotelierii lacomi. 
Din singurul lor munte, Fuji, japonezii au făcut o legendă mondială. 
Copiii lor învață la școală că țara lor e un arhipelag sărac, fără resurse și că doar oamenii pot face din Japonia o țară mare. Noi învățăm că avem o țară bogată, cu de toate, mare, munte, deltă. Nu ne învață nimeni cum să le merităm!”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel