Dan Negru, reacție acidă după eșecul lui David Popovici de la Campionatul Mondial: „Nici spaniolii nu l-au iertat pe Nadal”

Data publicării:
Sursă foto: Facebook/ Dan Negru
Descriere foto: Sursă foto: Facebook/ Dan Negru

Dan Negru a avut o reacție pe rețelele de socializare, după ce David Popovici nu a cucerit medaliile de la Campionatul Mondial ce a avut loc în Japonia.

David Popovici a trecut prin emoții uriașe zilele trecute, când a participat la finala de 200 de metri liber, de la Campionatele Mondiale de înot, urmând, ca mai apoi, să aibă loc și finala de 100 de metri liber, unde campionul deținea titlul mondial. Daăc la prima probă a ocupat locul patru, la cea de-a doua, sportivul a reușit să ajungă pe cel de-al șaselea loc. Chiar dacă reușitele tânărului ar trebui oricum recunoscute, mai multe publicații de presă din România au ales să-și exprime „dezamăgirea” față de locurile ocupate de românul care nu adus medaliile acasă. Acest lucru nu se întâmplă doar în România, spune Dan Negru, ci este o chestiune care are loc la nivel internațional.

„Nu e adevărat că "doar în România" presa demolează un campion care ratează un meci. Nu doar românii fac asta cu David Popovici. Ne place să părem mereu inferiori dar nu-s doar românii așa. Când Germania a fost eliminată anul trecut de la Mondialele din Qatar,presa germană i-a demolat. Pentru că așteptările nemților erau sa joace finala. Nici spaniolii nu l-au iertat pe Nadal când a fost eliminat in turul doi la A.O. "Rușine" erau titlurile nemțești când Bayern a fost eliminată in sferturi din Champions League. Oriunde în lume, presa pune presiune pe campioni. Când Naționala Americii a luat bătaie la baschet de la Nigeria, presa americană i-a demolat.
Nu-s doar românii așa!”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare. 

Citește și: Dan Negru, fotografii realizate la mare, la 50 de ani distanță: „Mamaia nu e despre roabele de șampanie sau despre pițipoance”

Principala problemă a românilor, din perspectiva lui Dan Negru

Dacă la „denigrare” ne pricepem cu toții, există totuși un capitol la care românii sunt cei mai potriviți. Este vorba despre uitare, spune Dan Negru, întrucât campionii sunt recunoscuți doar atunci când aduc rezultate, nu și odată cu trecerea timpului.

„Romanii însă sunt singurii care uită așa cum alții n-o fac!
Ați auzit de Tamara Costache?
Trăiește în Ploiești în uitare.
Nimeni nu i-a amintit măcar numele la Mondialele astea de înot.
Tamara la 16 ani-în 1986-devenea campioană mondiala la înot! Era mai tânăra decât Popovici! A bătut recordul mondial la 16 ani! Apoi a bătut de patru ori recordul european!
Cine-i mai amintește numele azi? Tamara de ieri e David de mâine.
Asta e despre noi.
Aici ni se potrivește "doar românii-s așa". La noi nu e nimic mai sigur decât uitarea!”, a continuat el.

VEZI și: Dan Negru, comentariu acid despre Smiley, Delia și Ștefan Bănică Jr: „E o molimă care atacă generație după generație”

Dan Negru, dezamăgit de civilizația de la noi

O altă nemulțumire pe care o are Dan Negru cu privire la Românie este strâns legată de modul în care autoritățile gestionează situația caniculară. În orice stat civilizat, există apă gratuită pe stradă, spune el. 

„Toată lumea vorbește despre căldură, despre caniculă, dar pe oriunde am ajuns în lumea asta mare, în timpul verii, pe caniculă, am găsit așa ceva, fântâni cu apă gratis, e primul semn de civilizație. Pe caniculă, pe căldură, să poți să bei apă potabilă gratuită. Luați orașele României la pas, nu mai găsești oriunde ciușmele cu apă gratuită, trebuie să o cumperi din magazine. Rebreanu avea o vorbă: „Când ți-e sete, fericirea înseamnă un pahar cu apă.” Căutați apa gratis în orașele României, ciușmelele unde sunt?”, a spus Dan Negru pe rețelele de socializare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel