Dan Negru, revoltat după accidentul îngrozitor din stațiunea 2 Mai: „Când copiii drogați ai celor influenți sunt lăsați liberi de poliție...”

Data publicării:
Sursa foto: Dan Negru, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Dan Negru, Instagram

Dan Negru a transmis și el un mesaj dur, după accidentul îngrozitor care a luat viața a doi tineri.

Accidentul cumplit care a a avut loc acum câteva zile în zona 2 Mai, de la malul mării, a stârnit o întreagă revoltă în toată țara. Concret, un tânăr care consumase anumite substanțe interzise a intrat din plin într-un grup de persoane, spulberând astfel viața pe loc a unei fete și unui băiat, ambii în jurul vârstei de 20 de ani. Restul persoanelor, au ajuns de urgență la spital, în timp ce cel care a provocat tragicul accident a ales să fugă de la locul faptei. Acesta a fost ulterior prins de autorități în Vama Veche și arestat. Acest caz revoltător a trezit indignarea mai multor persoane publice, printre care și Dan Negru. Și mai revoltător este faptul că băiatul a fost oprit chiar înainte de incident de către poliție, când au fost găsite asupra sa anumite substanțe interzise și, cu toate acestea, el a fost lăsat să plece înapoi pe străzi, unde mai târziu a luat viața unor oameni nevinovați.

„N-am văzut pic de empatie, de afecțiune din partea șefilor din poliție sau a ălora din sistemul sanitar după tragediile din 2 Mai și Botoșani.
Empatia însemnă să vezi cu ochii altuia, să asculți cu urechea altuia sau să simți cu inima altuia.
Când copiii drogați ai celor influenți sunt lăsați liberi de poliție, și ucid, statul eșuează.
Când o tânăra e lăsată să moară într-un spital și sute de oameni ies in stradă cerând dreptate, statul eșuează.
Și nu sunt puține țările in care atunci când statul a eșuat, populația a început să-și facă dreptate singură. Asta e pericolul spre care ne îndreptăm!”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare. 

Pe aceeași temă: Mihai Morar face praf autoritățile române, după accidentul de la 2 Mai, în care au murit doi tineri: „Într-o țară normală, nu versurile lui Gheboasă sunt problema”

Unde pot duce aceste fapte, din perspectiva prezentatorului TV

Aceste crime îngrozitoare, care nu sunt însă pedepsite doar din cauza faptului că cei care sunt vinovați au în spate anumite persoane influente, duc la revoltă și la dorința ca persoanele dragi ale victimelor să-și facă singure dreptate. În acest sens, Dan Negru a dat chiar și un exemplu care a avut loc în Lituania.

„Cazul lui Drasius Kedys e faimos in toată lumea! Drasius a fost un lituanian a cărei fetiță a fost distrusă de un "barosan" într-o țară coruptă. Tatăl și-a căutat dreptatea in tribunale, a trimis petiții în parlament, dar nimeni nu l-a luat in seamă. Drasius, fost luptător în armata lituaniană, și-a făcut singur dreptate si i-a executat pe toți cei implicați în drama fetei lui. "There is a Drassius in each daddy" ( "Există un Drassius în fiecare tată") a fost sloganul pe care l-a făcut cunoscut!
Am trecut zilele astea prin Bistrița Năsăud, acolo unde s-a născut Coșbuc. A scris versurile astea acum 129 de ani:

"Înjuri ce-avem noi drag şi sfânt:
Nici milă n-ai, nici crezământ
Flămânzi copiii-n drum ne mor
Şi ne sfârşim de mila lor...

N-avem nici vreme de-nchinat.
Căci vremea ni-e în mâni la voi
Avem un suflet încă-n noi
Şi parcă l-aţi uitat!

Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!”, a continuat acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel