Dan Negru a rămas cu un gust amar, după meciul de handbal feminin Spania-România, dar nu din cauza rezultatului, pentru că româncele noastre au ieșit victorioase, ci din cauza lipsei de promovare a acestui sport.
Dan Negru a privit aseară, cu sufletul la gură, meciul de handbal feminin Spania-România, care s-a disputat la Skopje, în primul meci al româncelor din Grupa principală 2 a Campionatului European - EHF EURO 2022, găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Româncele noastre au învins echipa Spaniei, cu scorul de 28-27 (12-11).
Deși țara noastră a ieșit victorioasă, cu un gol de senzație, Dan Negru a rămas cu un gust amar. Văzând modul în care se bucură spaniolii, prezentatorul tv s-a întristat de absența unui public numeros al României și să vina pe presă pentru acest fenomen, acuzând că sunt promovați „fotbaliștii ratați”, în locul unor sportivi de elită.
„Mai mulți telespectatori se uită la un meci anemic de fotbal din Liga1 decât la un succes românesc din handbalul mondial. Spania-România la Europene s-a terminat aseară cu un gol memorabil dat in ultima secundă. Dacă era fotbal, azi era breaking-news național.
O fi și vina noastră, a televiziunii ,că nu știm să promovăm decât fotbaliști ratați și meciuri ieftine?
In Ungaria, un derby de handbal adună tot atât de mulți telespectatori ca unul de fotbal. La noi sportul cu cele mai slabe performanțe, fotbalul, e cel mai căutat.
SINGURA echipă națională calificată la toate edițiile Campionatelor Mondiale de Handbal feminin e a României. Patru medalii mondiale au handbalistele României, aur (1962), argint ( 1973/ 2005) și bronz( 2015). Degeaba!
Noi tot la împiedecați din Liga 1 ne uităm.
Așa au trăit aseară străinii finalul românesc”, a scris Dan Negru în dreptul unui video care surprinde bucuria publicului prezent la meci.
Naţionala feminină de handbal a României a învins dramatic echipa Spaniei, cu scorul de 28-27 (12-11), vineri seara, la Skopje, în primul lor meci din Grupa principală 2 a Campionatului European - EHF EURO 2022, găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.
România a controlat jocul trei sferturi din timp, apoi la un moment dat a părut că scapă meciul din mână, fiind condusă la două goluri, dar a revenit pe final şi a câştigat printr-un gol marcat în ultima secundă de Bianca Bazaliu.
Spania a evoluat tot meciul cu o apărare avansată, agresivă, care a incomodat mult echipa României, nevoită să găsească de multe ori soluţii individuale.
Tricolorele au condus în prima repriză în mai multe rânduri la trei goluri, irosind unele oportunităţi de a se desprinde la patru goluri. La 12-9 (min. 28), Ostase a fost eliminată pentru minge aruncată în faţa portarului şi ibericele au reuşit să înscrie de două ori până la pauză, astfel că la jumătatea meciului România mai avea un avantaj de un gol, 12-11.
După pauză, echipa antrenată de Florentina Pera s-a desprins pentru scurt timp la trei goluri, 15-12 (36), dar Spania a revenit şi a egalat, 15-15 (39). În min. 44, Spania a condus pentru prima oară, 20-19, iar în min. 54 avea 25-23 pe tabelă. Buceschi a marcat de două ori, Hosu a apărat o aruncare de la 7 metri, executată de Jennifer Gutierrez (CS Rapid Bucureşti), iar Pintea a adus România în avantaj, 26-25. Arcos Poveda a egalat, Grozav a făcut 27-26, dar Arrojeria Arantzazistroke a înscris când mai erau nouă secunde de joc, însă Bianca Bazaliu a adus victoria tricolorelor cu o''rachetă'' de la 14-15 metri, în ultima secundă.
Pentru România au marcat Crina Pintea 7 goluri, Eliza Buceschi 6, Cristina Neagu 5, Sorina Grozav 4, Bianca Bazaliu 3, Alexandra Badea 2, Laura Pristăviţa 1.
Daciana Hosu a apărat 6 şuturi (33,33%), Yuliya Dumanska a apărat 2 (20%), iar Diana Ciucă un şut (12,50%).
Golurile echipei Spaniei au fost reuşite de Jennifer Gutierrez Bermejo 4, Lara Gonzalez Ortega 4, Kaba Gassama Cissokho 3, Lysa Tchaptchet Defo 3, Paula Arcos Poveda 3, Esther Arrojeria Arantzazistroke 2, Maitane Echeverria Martinez 2, Soledad Lopez Jimenez 2, Carmen Campos Costa 1, Silvia Arderius Martin 1, Almudena Rodriguez Rodriguez 1, Paula Valdivia Monserrat 1.
Nicole Wiggins Sancho a încheiat cu 8 parade (30,77%), iar Maddi Aalla Rotaetxe a apărat 2 mingi (16,67%).
Meciul a fost arbitrat de slovenii Ozren Backovic şi Mirko Palackovic, iar delegaţi EHF au fost sârboaica Tatjana Medved şi norvegianul Oeyvind Togstad.
În celălalt meci al grupei, Germania a reuşit să învingă Olanda cu scorul de 36-28 (17-13). Alina Grijseels a înscris 8 goluri pentru învingătoare, Johanna Stockschlader a reuşit 7, Maike Schirmer 5, Emily Boelk 4, Julia Maidhof 4. De al învinse s-au remarcat Antje Angela Malestein 8 goluri, Laura van der Heijden 5, Bo van Wetering 5, Nikita van der Vliet 5.
Clasament
1. Franţa 4 puncte - 2 jocuri (+16)
2. Muntenegru 4 p - 2 j (+11)
3. Germania 2 p - 3 j (+2)
4. Spania 2 p - 3 j (-6)
5. Olanda 2 p - 3 j (-9)
6. România 2 p - 3 j (-14)
Duminică au loc partidele Franţa - Muntenegru şi Olanda - Spania, iar marţi sunt programate jocurile Franţa - Germania şi România - Muntenegru. Ultimele jocuri vor avea loc miercuri, Franţa - Spania, Olanda - Muntenegru şi România - Germania.
Primele două clasate din grupele principale se califică în semifinale, iar formaţiile de pe locul trei vor juca pentru poziţiile 5-6, notează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News