Dana Roba, supraviețuire prin miracol. Explicația medicului: „Cel mai probabil minune...”

Data publicării:
Sursa foto: Dana Roba, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Dana Roba, instagram

Dana Roba a supraviețuit ca prin urechile acului. Care este explicația medicului.

Un medic de renume a oferit o explicație detaliată, cu privire la șansele de supraviețuire ale vedetei Dana Roba, după ce a fost agresată de soțul ei cu un ciocan la nivelul capului. Make-up artistul a fost transportat de urgență la spital, unde a suferit o intervenție chirurgicală care a durat mai mult de nouă ore.

Cazul Danei Roba a șocat întreaga Românie. Celebra artistă de machiaj a trăit momente de groază. Vedeta a fost atacată în timp ce dormea, fiind lovită cu un ciocan de către soțul ei. A rămas nemișcată într-o baltă de sânge timp de două ore, iar ulterior bărbatul a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat medicul și poliția. Dana Roba a fost transportată la spital, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale care a durat mai mult de nouă ore.

Explicația medicului

Medicul spune că aplicarea tratamentului cu celeritate este una dintre măsurile necesare pentru a fi salvat cineva într-o astfel de situație. De asemenea, el susține că dacă este vorba de țesutul osos nu e atât de periculos precum ar fi fost în cazul țesutului cerebral.

"Este posibil și nu este prima dată când oamenii scapă din astfel de tragedii. Gândiți-vă că au fost accidente rutiere grave din care oamenii au scăpat cu viață. Nu trebuie să confundăm leziunile la nivel osos, adică la nivel parietal, cu ceea ce înseamnă leziuni de substanță cerebrală.

Atâta timp cât partea osoasă este cea preponderent afectată, lucrurile pot fi corectate. Când vorbim despre afectarea țesutului cerebral, atunci avem o problemă, însă depinde foarte mult de gravitate, de organism, evident depinde și de aplicarea rapidă a tratamentului", a explicat medicul, pentru WOWbiz.ro.

Detaliul care a permis supraviețuirea

Deși a fost atinsă substanța cerebrală, medicul spune că nu a fost într-o măsură atât de mare, lucru ce a permis șansa la supraviețuire a vedetei.

"Aici cel mai probabil minunea a fost că nu a fost distrusă substanța cerebrală într-un procent care să nu permită supraviețuirea, minunea a fost că nu a avut un hematom cerebral compresiv într-un spațiu închis.

A avut și parte de tratament cu medici specializați, într-o clinică care i-a asigurat maximul de tratament. Există și minuni, șansa a fost să nu fie distrusă și substanța cerebrală într-un procent care să nu mai permită supraviețuirea așa că au fost rezolvate probabil celelalte leziuni.

Vorbim și despre un organism tânăr, cu posibilități rapide de vindecare, fără alte afecțiuni și încă o dată, este important să se intervină în timp util și mai ales depinde și de gravitatea traumei", a mai declarat medicul, pentru WOWbiz.ro.

Sfaturile pe care i le dă cântăreața care a fost împușcată în cap

Maria Ghinea înţelege perfect prin ce trece Dana Roba după ce a suferit mutilarea din partea propriului soţ. Solista împuşcată în cap a găsit resursele necesare să se ridice împotriva adversităţilor, reuşind în timp să se elibereze de traumele trecutului. Episodul brutal prin care a trecut rămâne acum doar o amintire dureroasă, de care s-a distanţat cu tărie.

 „Are nevoie în primul rând să aibă încredere în ea. Este foarte adevărat că în momentul în care ţi se întâmplă o tragedie de acest gen, nu înţelegi nimic, ţi se pare că pământul s-a răsturnat cu tine. În primă fază eşti confuz, nu îţi dai seama unde ai greşit. Ţi se pare, la un moment dat că poţi să fii şi vinovat.

Oamenii îşi spun părerile, dar nimeni nu ştie ce este într-o familie, nimeni nu ştie ce este într-un cuplu, nimeni nu trăieşte cu tine. Eu acum pot vorbi cu dezinvoltură şi pot vorbi cu linişte în suflet despre ce mi s-a întâmplat. Sunt cumva eliberată, detaşată. Dar la un moment dat şi eu am fost pusă în situaţia de mă întreba dacă din vina mea s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Poţi să ajungi din victimă în persoană vinovată, astfel încât nici tu să nu te mai recunoşti şi să te întrebi unde ai greşit. Cu timpul, lucrurile însă se vor aşeza. Dar este foarte important să ai încredere în Bunul Dumnezeu şi în momentul în care realizezi că sufletul tău şi fiinţa ta nu au greşit, să fii conştient că lucrurile se lor aşeza, că viaţa merge înainte”, a spus cântăreaţa, potrivit Fanatik.

Singurătatea o va ajuta foarte mult

Artista mai spune că singurătatea și credința o vor readuce pe planul normal pe Dana Roba, având în vedere trauma care a avut loc.

„Până la urmă suntem oameni, iar viaţa ne dă nişte lecţii la un moment dat. Asta înseamnă că trebuie să fim luptători şi trebuie să avem încredere în Bunul Dumnezeu că lucrurile vor merge către bine, chiar dacă în momentul de faţă este rău.

În primul rând, singurătatea şi liniştea cu sufletul o vor ajuta foarte mult. Eu cred că de o mie de ori îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi şi pentru fiecare răsărit de soare, pentru echilibrul pe care îl am acum. Şi ştiu sigur că toate vin de la Dumnezeu şi de la gândirea pozitivă. În momentul în care treci prin aşa ceva trebuie să ai un moment de pauză. Nu te poţi încărca cu presupunerile tuturor. Trebuie cumva să-ţi linişteşti sufletul şi să te linişteşti tu, ca şi fiinţă. Oamenii care o înconjoară cred că, cel mai bine ar fi să o lase să se liniştească şi apoi comunice despre acest subiect cu ea”, a mai spus Maria Ghinea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel