De ce a fost exmatriculat Adrian Elicopter de Luptă, de fapt

Data actualizării: | Data publicării:
Adrian Elicopter
Descriere foto: Adrian Elicopter

Adrian Elicopter de Luptă a fost exmatriculat de la Academia de Poliție.

Mi se pare cel mai bun lucru pe care l-a făcut instituția. Deși tardiv, tot a acționat bine. N-aș fi vrut în viața mea să am de-a face cu un viitor polițist care, student fiind, avea apucături și spunea că „am împărțit niște pumni cât să mă răcoresc, pac pac”.

 

Cum e posibil să n-ai altă scuză? Orice era mai bine decât să zici: „am împărțit niște pumni cât să mă răcoresc, pac pac”. Asta e scuză de om cu două clase care e condus de impulsuri. 

 

Este greu de imaginat o scuză acceptabilă pentru un astfel de comportament. Dar orice era mai bine ca scuză. Ar fi putut susține că a reacționat în legitimă apărare, apărându-se pe el însuși sau pe altcineva de un atac iminent și periculos. Această justificare ar fi fost acceptată doar dacă ar fi existat dovezi clare și credibile că a acționat în mod necesar pentru a preveni un pericol real. 

 

Scuza lui a fost că a fost cumva provocat într-un mod care a escaladat situația. Această scuză nu este acceptabilă, deoarece un viitor polițist trebuie să demonstreze autocontrol și capacitatea de a dezamorsa situațiile tensionate, nu de a le escalada.

 

Ar fi putut susține că scandalul a fost de natură personală și nu reflectă comportamentul său în calitate de student al Academiei de Poliție. Totuși, chiar și așa, comportamentul violent este incompatibil cu valorile și standardele instituției.

 

Chiar și cu aceste scuze posibile, realitatea este că violența fizică este rar justificabilă, mai ales pentru cineva care aspiră să devină ofițer de poliție. Instituțiile care formează ofițeri de poliție trebuie să se asigure că studenții lor demonstrează un comportament etic, profesional și de autocontrol în toate situațiile. Astfel, acțiunea Academiei de Poliție de a-l exmatricula este un pas important în menținerea acestor standarde.

 

Pentru a vă aminti, pe scurt, subiectul, vă spunem doar că Dumitru Adrian Vasile, cunoscut drept „Elicopter de Luptă”, student la Academia de Poliție, spunea: „Am împărțit niște pumni cât să mă răcoresc, pac pac. După aceea, am început să râd, că îi luam la mișto practic. Am vrut să plec și ce a făcut unul dintre ei? Mi-a dat cu paharul în cap aici, pac.

El ce a zis... că e ca în desene, îmi dă cu paharul în cap și eu ce fac, alunec pe o banană, fac așa de două ori din picioare, alunec, cad și îmi iese așa un cucui în cap de îmi rămâne pălărioară ca în Tom & Jerry?! Nu a fost așa, eu când am simțit paharul, m-am întors, s-au înspăimântat (...) I-am băgat în baie, am vrut să mă încui cu ei în baie recunosc, să iau cheia și să o mănânc. Nu s-a putut deoarece s-au încuiat ei singuri în baie și scandalul s-a terminat. (...)

După chestia asta eu am fost interzis a mă mai duce la filme prin țară, pentru că i-am bătut eu pe ăia. Dacă mă băteau ei pe mine nu era nicio problemă, era haz de necaz cum ar veni”, a zis Dumitru Adrian Vasile, cunoscut drept „Elicopter de Luptă”, într-un live pe Tik Tok.

 

Academia de Poliție a decis să-l exmatriculeze, după ce a bifat toate sancţiunile disciplinare: avertisment; mustrare scrisă; suspendarea dreptului la învoire pe o perioadă de până la 30 zile; retrogradarea în grad/funcţie sau înlocuirea din funcția de conducere și preaviz de exmatriculare.

 

Acum, Adrian Elicopter de Luptă amenință că va face dezvăluiri:

 

„Intotdeauna imi voi exprima punctul de vedere asa cum imi doresc, fara nicio retinere si nu consider ca era nevoie sa las garda jos doar pentru a ramane in institutie. Inca de cand am vorbit despre conditiile inumane din Academie am fost vanat cu fiecare ocazie si se pare ca la sfarsitul anului IV si-au facut totusi curaj sa ma exmatriculeze. Se intampla foarte multe lucruri gresite acolo si daca incerci sa le semnalezi nu vei avea niciodata viata usoara”.

 

Se întâmplă lucruri greșite, dar le spune după ce a fost dat afară. Ca orice polițist... curajos.

 

De ce a fost dat afară? Pentru că nici măcar o scuză bună nu știe să aibă când „dă pumni pentru a se răcori”.

 

VEZI ȘI: Adrian Elicopter de Luptă, făcut praf după ce a fost exmatriculat de la Academia de Poliție: Lasă, boss, că poți, oricând să faci reclamă la huse de telefon:

https://www.spectacola.ro/adrian-elicopter-de-lupta-facut-praf-dupa-ce-a-fost-exmatriculat-de-la-academia-de-politie-lasa-boss-ca-poti-oricand-sa-faci-reclama-la-huse-de-telefon_40761.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel