Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, explică de ce frunzele de dafin se folosesc în mâncare doar uscate.
Într-o postare din cadrul proiectului său Știință cu sare și piper, Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, explică de ce frunzele de dafin se utilizează doar uscate în mâncare.
”Frunzele de dafin se consumă doar în stare uscată? În stare proaspătă, frunzele de dafin au un gust acru și o aromă astringentă, de aceea ele se utilizează în procesul de gătire doar în formă uscată. Frunzele de dafin uscate eliberează aroma lor lemnoasă încet pe toată durata gătirii”, scrie pe Facebook Dan Vodnar.
Frunzele de dafin au proprietăți detoxifiante, expectorante, antivirale, ajută la procesele digestive, au acțiune antioxidantă, proprietăți astringente și pot ajuta la tratamentul diferitelor afecțiuni, cum ar fi gripa, răcelile, problemele stomacului, problemele pielii etc. Această plantă aromată este mai mult decât un condiment. Ea reduce anxietatea, ameliorează durerile de cap, curăță sistemul respirator, luptă împotriva bacteriilor, îmbunătățește capacitatea creierului, îndepărtează energiile negative, potrivit unui material publicat, potrivit DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News