De ce este important să mănânci fibre. Dr. Mihail: „Te anunță că nu îți mai e poftă”

Data publicării:
dr mihail foto:youtube/dr mihail
Descriere foto: dr mihail foto:youtube/dr mihail

Dr. Mihail a publicat un videoclip pe canalul său de YouTube, în care explică de ce este important să mâncăm fibre și cum pot reduce acestea pofta de dulce, în așa fel încât să nu mai consumăm cantități foarte mari de zahăr, care ne pot afecta sănătatea.

Dr. Mihail a explicat pe contul său de YouTube importanța consumului de fibre și impactul acestora asupra apetitului și sănătății generale. Potrivit acestuia, fibrele joacă un rol esențial în modul în care corpul nostru gestionează pofta de mâncare și aportul caloric.

Te-ar putea interesa și: Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas de divorț. Când au fost văzuți ultima dată împreună

„De la nivelul sângelui, ajung până în creier și te anunță că nu îți mai e poftă”

Microbiomul, vastul ecosistem de bacterii din intestinele noastre, este responsabil pentru multe funcții critice ale corpului. Dr. Mihail subliniază că atunci când consumăm fibre, acestea ajung în intestine și hrănesc bacteriile din microbiom. Aceste bacterii, la rândul lor, produc substanțe numite postbiotice, care intră în sânge și influențează creierul.

Postbioticele, produse de bacteriile hrănite cu fibre diverse, au un efect benefic asupra apetitului. Aceste substanțe semnalează creierului că nu mai este nevoie de mâncare, reducând, astfel, pofta de zahăr, alimente procesate și alimente cu multe calorii. 

„În momentul în care mănânci fibre, ele ajung în intestinele tale, iar ăsta este microbiomul tău. Microbiomul tău este foarte vast și este plin de bacterii diverse. În momentul în care tu hrănești acest microbiom sau aceste bacterii cu o diversitate de fibre, ele vor secreta tot felul de produși, care se cheamă postbiotice, care ajung în sânge. De la nivelul sângelui, ajung până în creier și te anunță că nu îți mai e poftă. 

Asta înseamnă că nu îți mai e poftă de zahăr, nu îți mai e poftă de mâncare procesată, nu îți mai e poftă de mâncare care are multe calorii. Ăsta e motivul pentru care e bine să ai, aici, în permanență, fibre din surse cât mai variate”, a explicat Dr. Mihail, pe contul său de YouTube.

Te-ar putea interesa și: Iustin Petrescu a călătorit singur, după despărțirea de Marilu: „Am traversat Sahara pe jos, simțind că renasc. Mi-am demonstrat că pot depăși orice obstacol”

În contrast, consumul excesiv de zahăr poate avea efecte negative asupra microbiomului. Dr. Mihail mai spune că, atunci când în dieta noastră predomină zahărul, microorganismele din intestine nu mai primesc hrana necesară și încep să producă alte tipuri de postbiotice. Acestea semnalează creierului că este nevoie de mai multă mâncare, creând un cerc vicios, generând pofta pentru alimente calorice și procesate. Aceasta duce la acumularea de straturi suplimentare de grăsime din cauza aportului ridicat de calorii și a lipsei de fibre.

„În schimb, dacă tu mănânci zahăr și ai aici numai zahăr, aceste microorganisme nu se mai hrănesc și trimit alte postbiotice în sânge, care te anunță că îți este foame și în felul acesta, ajungi să mănânci din ce în ce mai caloric și să adaugi straturi în plus de grăsime , pentru că ai multe calorii, dar ai puține fibre”, a mai explicat Dr. Mihail, pe canalul său de YouTube.

Mesajul Dr. Mihail este clar: pentru a menține un microbiom sănătos și a controla pofta de mâncare, trebuie să consumăm fibre din surse variate. Aceasta nu numai că ne ajută să ne simțim sătui și să evităm alimentele nesănătoase, dar contribuie și la o digestie optimă și la prevenirea acumulării excesive de grăsime. 

Te-ar putea interesa și: Carmen Tănase, despre greutățile vieții: „Dumnezeu e foarte drăguț. Tot ce a fost nasol mi-am făcut-o eu cu mâna mea”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel