Unele mituri sau sfaturi din bătrâni par absurde și greu de crezut, Cu toate astea, știința vine și susține anumite teorii.
Iată câteva sfaturi din bătrâni care sunt de fapt utile și știința le susține.
Nu faceți duș în timpul unei furtuni
Sfaturile bătrânilor spuneau să nu te speli în timpul unei furtuni. Serviciul Național de Meteorologie recomandă în mod oficial să evitați să faceți baie sau duș în timpul unei furtuni. La fel cum ar trebui să vă scoateți din priză aparatele electronice înainte de o furtună, dacă nu vreți să vă expuneți riscului unei supratensiuni electrice prin apă.
Ieșiți afară fără geacă? S-ar putea să răciți
Cu toții am auzit că trebuie să te îmbraci bine, altfel vei răci. Adevărul este că frigul nu provoacă o răceală (și nici a ieși afară cu părul ud). Această concepție greșită ar putea proveni din faptul că răcelile și gripa fac ravagii în fiecare iarnă.
Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că temperaturile scăzute îți slăbesc sistemul imunitar și, prin urmare, capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor. ar, pentru a te îmbolnăvi, trebuie să fii expus și la un germen; răcelile apar atunci când virușii își fac loc în gură, nas sau ochi (de obicei, după ce ai fost în imediata apropiere a unei persoane infectate). Concluzia este că nu vă veți îmbolnăvi brusc dacă veți sta afară fără o jachetă adecvată, dar că este o idee bună să purtați una oricum.
Nu-ți băga bețișoare de bumbac în ureche
Potrivit Healthline, introducerea acelui bețișor de bumbac adânc în canale poate duce la complicații precum răni și infecții. Nu numai că urechile tale se autocurăță, dar, de asemenea, prețiosul tău cerumen are o mulțime de scopuri și nu ar trebui să fie răzuit fără discernământ. Aceasta vă împiedică urechile să devină prea uscate, reține murdăria și împiedică bacteriile să ajungă mai adânc în ureche.
Comandați o pizza mare în loc de două medii
Ați ajuns vreodată la un dezacord aprins cu privire la câte pizza să comandați pentru familie și prieteni? Ei bine, calculele au fost făcute: Cu cât este mai mare pizza, cu atât mai mare este raportul calitate-preț. Potrivit Lifehacker, o pizza mare înseamnă mai multă pizza decât două pizza medii.
Regula celor cinci secunde este, din punct de vedere tehnic, neadevărată...
Această "regulă" răspândită și controversată conform căreia poți mânca în siguranță alimente de pe jos în cinci secunde nu este în niciun fel susținută științific. În același timp, probabil că vei scăpa cu bine atâta timp cât podeaua în cauză este relativ curată, notează Lifehacker. Așadar, după ce îți comanzi pizza mare, poți să o arunci pe jos și să o mănânci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News