De ce nu e bine să îți ceri scuze. Lidia Fecioru demontează toate teoriile

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Adevăruri Ascunse/YouTube
Descriere foto: Sursă foto: Adevăruri Ascunse/YouTube

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt motivele pentru care nu este indicat să îți ceri scuze.

Lidia Fecioru a abordat în emisiunea „Adevăruri ascunse” aspectele vieții noastre care nu necesită justificarea în fața altora. Specialista a fost directă și a subliniat că o femeie puternică nu trebuie să își ceară scuze pentru cine este, doar pentru a mulțumi pe ceilalți.

Lidia Fecioru sparge barierele impuse de societate. De ce nu contează dacă îți ceri sau nu scuze

Scuzele apar în diverse situații și, chiar dacă atunci când eram mici eram îndemnați să ne cerem iertare, Lidia Fecioru sparge aceste învățături ale copilăriei.

„Se începe de la statutul relației. Ești într-o relație? Dar de ce nu ești într-o relație? Când te măriți? Nu ai găsit și tu pe nimeni? Păi dacă îl ai, de ce nu te măriți? Și pentru chestia asta trebuie să-mi cer eu scuze că nu m-am măritat? Sau să începi să găsești scuze că de ce nu te-ai măritat.”, a spus bioenergoterapeutul.

Al doilea lucru: nu e treaba nimănui ce faci, dacă faci sau nu faci copii. Nu are nimeni treabă cu viața ta până la urmă, Dar de ce nu faci un copil? Dar când îl faci? V-ați căsătorit deja și de ce nu faceți un copil? Și uite așa e aceeași chestie, este viața fiecăruia. Fiecare face ce vrea el. Nu poți să impui omului. Omul știe când vrea, poate că vrea și nu poate și tu îi atingi cea mai dureroasă parte a lui. Ori poate că vrea unul, dar celălalt nu vrea și este între ciocan și nicovală. Dacă vrem să băgăm pe cineva în nervi și să pierdem prieteni, atunci poți să-i zici chestiile astea de două ori și la revedere mai departe.”, a mai spus specialista.

Te-ar pueta interesa și: Ceaiul minune care face bine la digestie și curăţă ficatul. Lidia Fecioru „Bem câte 100 de mililitri cu jumătate de oră înainte de masă”

Cât de mult contează prima impresie creată

Mai mult decât atât,  Lidia Fecioru subliniază că rutina de înfrumusețare, sau lipsa acesteia, sunt un aspect personal pentru care nu ar trebui să oferim sfaturi nedorite. Comentarii de genul „ai putea să te operezi" sau „de ce nu-ți faci ajustări?" sunt nepotrivite, mai ales când sunt adresate unei prietene cu forme. Întrebări precum „dar tu când ai de gând să slăbești?" , reprezintă tot o formă de bullying și sunt dureroase adesea

Poate că persoana respectivă nu dorește să slăbească, încearcă dar nu reușește, sau acesta este modul în care arată corpul său. În plus, vestimentația noastră nu ar trebui să fie un motiv de scuză. Alegerile vestimentare reflectă stilul și personalitatea fiecăruia și nu ar trebui să fie supuse criticilor. Percepțiile celorlalți despre noi pot fi influențate de hainele pe care le purtăm, dar acestea nu justifică intervenții sau comentarii nepoliticoase. În esență, fiecare are dreptul să fie exact cum își dorește fără a se simți presat să își justifice alegerile personale.

Te-ar putea interesa și: Ceaiul pe care trebuie să-l consumi perioada aceasta. Lidia Fecioru: „Este nemaipomenit. Se bea pe stomacul gol, înainte de masă”

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Oriana Popescu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel