Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum se depozitează corect vinetele.
Vinetele sunt vedetele acestui sezon, iar gospodinele au diferite modalități de a le prepara: la grătar, în salată sau chiar și umplute. Lista nu se termină aici și, tocmai din acest motiv, legumele acestea sunt nelipsite din majoritatea bucătăriilor, în această perioadă. Tocmai datorită faptului că sunt integrate în atât de multe delicate, iar gustul lor este pe măsură, de cele mai multe ori aceste legume sunt depozitate în frigider, pentru a nu se strica sau, cel puțin, așa consideră majoritatea gospodinelor. Celebrul chef Joseph Hadad combate acest lucru și spune că, din contră, mediul rece le va face doar rău legumelor, în loc să le lungească viața.
„Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro.
Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei.”, a scirs chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.
Paste tricolore cu sos de roșii și zucchini. Rețeta de post a Laurei Cosoi
Dacă totuși alegi să ții vinetele în frigider, celebrul bucătar spune că acestea ar trebui să fie consumate într-un interval de maximum trei zile.
„Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie.
Însă și temperatura camerei poate fi înșelătoare. Vara, de multe ori bucătăriile ajung să fie foarte încinse, așa că dacă aveți posibilitatea să păstrați vinetele într-un loc mai răcoros și departe de razele directe ale soarelui, atunci aceasta este soluția. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale.”, a continuat acesta.
Într-o altă postare, acesta le-a sugerat cititorilor săi o modalitate prin care pot conserva corect ardei pentru timpul iernii.
„Pentru congelare, spre deosebire de alte legume, ardeii nu trebuie blanșați înainte. Odată curățați și tăiați după preferințe (joulien, cubulețe), puneți-i pe o tavă sau farfurie pe care ați pus hârtie de copt, într-un singur strat și dați-i la congelator. Odată ce au înghețat în bucățele individuale, îi puteți pune în pungi, altfel, dacă îi puneți cruzi în pungi, se vor lipi și nu vor mai putea fi desprinși decât la o dezghețare totală, atunci când își vor pierde și textura.
Dacă aveți congelatorul plin, o altă modalitate de conservare a lor este prin uscare sau deshidratare în cuptor. Când vreți să îi gătiți, este suficient să îi readuceți la viață cu niște apă fierbinte în care îi lăsați câteva minute.”, a scris chef Joseph Hadad, într-o nouă postare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News