De ce nu reușim să slăbim. Doctor Mihail a explicat cum putem pica în plasa caloriilor

Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Pixabay
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Pixabay

Doctor Mihail a explicat, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok, unul dintre motivele pentru care nu reușim să slăbim, ba chiar ne îngrășăm.

În lumea modernă, unde informațiile despre nutriție sunt la doar un click distanță, este ușor să ne pierdem în detalii și să fim păcăliți de aparențe. Doctor Mihail ne aduce în atenție o problemă des întâlnită în rândul celor care doresc să slăbească sau să își mențină o greutate sănătoasă: înșelătoria alimentelor. Într-un videoclip postat pe TikTok, el subliniază cât de ușor este să depășim limitele calorice fără a ne da seama, prin alegerea unor alimente care par inofensive, dar care, în realitate, pot adăuga un număr semnificativ de calorii în dieta noastră.

Doctor Mihail a oferit un exemplu în care putem pica în plasa caloriilor cu una dintre cele mai cunoscute și consumate gustări: semințele. O pungă de 100 de grame de semințe conține aproximativ 600 de calorii. Adesea, ne găsim în situația în care, după o zi întreagă de restricții alimentare, seara, pofta de dulce devine copleșitoare. Din dorința de a evita dulciurile, alegem să mâncăm ceva sărat, gândind că va reduce dorința de a consuma deserturi. Doctorul Mihail ne avertizează că, în loc să ne satisfacem pofta cu un mic snack sănătos, ajungem să consumăm cantități mari de semințe sau alte gustări sărate, fără a conștientiza impactul caloric pe care îl au acestea. Semințele, alimente extrem de benefice, pot deveni o capcană pentru cei care nu își monitorizează aportul caloric.

Te-ar putea interesa și: Aceasta este vitamina pe care trebuie să o incluzi în dieta ta pentru a elimina grăsimea abdominală

„De multe ori, nu înțelegem ce se ascunde în alimentele pe care le mâncăm”

Astfel, este foarte important să înțelegem ce se ascunde în alimentele pe care le consumăm și să nu exagerăm cu porțiile. O greșeală pe care o fac foarte multe persoane este să se înfometeze pe parcursul zilei, iar seara să cedeze și să depășească necesarul caloric de care au nevoie. De aceea, este esențial să înțelegem cât de importante sunt alegerile noastre alimentare atunci când avem un scop bine stabilit și să încercăm să nu picăm în niciuna dintre extreme, înfometare sau depășirea semnificativă a numărului de calorii pe care ni l-am impus. 

„Cât de înșelătoare este mâncarea? O pungă de 100 de grame de semințe îți aduce 600 de calorii. Deși deja dintr-un shake sănătos și o pungă de semințe, un moft, ai ajuns la 1300 de calorii. Necesarul de calorii variază între 2000 și 3500 la cineva care face sport zilnic și este mai atletic. Tu ești la dietă, trece ziua, dar seara îți este poftă de ceva dulce. Și spui că nu te atingi de dulce, dar mănânci mai bine ceva sărat ca să taie pofta de dulce. Iei o pungă de semințe și mănânci 100 de grame de semințe la un serial pe care îl vezi. Într-o oră ai terminat-o. De multe ori, nu înțelegem ce se ascunde de fapt în alimentele pe care le mâncăm. Putem să exagerăm, să facem foamea toată ziua, ca seara să mâncăm două pungi de semințe și să nu înțelegem de ce ne îngrășăm”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

@doctor.mihail

Unele alimente au mai multe calorii decât credeai. Tu știai asta❓????????‍⚕️☝????

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel