De ce plângem când tăiem ceapa? Explicația neștiută și trucurile care te ajută să nu mai lăcrimezi.
Nu de puține ori ai lăcrimat când ai curățat sau tăiat ceapa, un lucru neplăcut pentru fiecare dintre noi. Totuși, de ce anume plângem?
Ei bine, ceapa conţine sulfoxizi aminoacizi care formează acizii sulfenici în celulele componente ale ei.
Atunci când tai ceapa, enzimele încep să se separe pentru a începe amestecarea şi produc propantiol S-oxid, care este un compus cu sulf volatil. Asta face ca ochii tăi să lăcrimeze.
Acidul sulfuric cauzează o senzaţie de arsură în ochi şi acest lucru face la rândul său ca glandele secretoare de lacrimi să se activeze.
Există o mulțime de trucuri în bucătărie care-ți pot ușura activitățile zilnice.
Dacă vei pune ceapa în congelator cu 10 minute înainte de a o curăța, atunci nu îți vor mai da lacrimile. Este un truc simplu și eficient pe care l-ai putea încerca și tu.
Citește continuarea pe dcmedical.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News