De ce s-a întors Leonard Doroftei în România, după 5 ani de Canada: „Am avut nevoie de o perioadă de liniște”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Captură foto Facebook Leonard Doroftei
Descriere foto: Sursă foto: Captură foto Facebook Leonard Doroftei

Leonard Doroftei și soția sa, Monica, au vorbit despre întoarcerea în România și despre planurile de viitor pe care le au.

Leonard Doroftei este un fost pugilist român de succes, care a avut o carieră impresionantă în boxul profesionist și amator. A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice (1992 la Barcelona și 1996 la Atlanta). La Jocurile Olimpice din 1992, a câștigat o medalie de bronz la categoria semiușoară. În 1995, a câștigat titlul de campion mondial la box amator, în categoria semiușoară, la Campionatul Mondial de Box Amator desfășurat la Berlin.

Leonard Doroftei este căsătorit cu Monica, femeia alături de care trăiește o relație stabilă și de lungă durată. Monica a fost un sprijin constant pentru Leonard, atât în cariera sa sportivă, cât și după retragerea acestuia din activitate. Cei doi sunt căsătoriți de mulți ani și au construit împreună o familie solidă. Au împreună trei copii, de 29, 26, respectiv 21 de ani. În urmă cu cinci ani, familia s-a mutat în Canada pentru o perioadă, în căutarea unei vieți mai liniștite și a unor noi oportunități. 

Te-ar putea interesa și: Ce spune Catrinel Sandu despre o posibilă întoarcere în România: „Vreau să simt pământul românesc”

„Am avut nevoie de o perioadă de liniște, să mă reculeg”

Invitați la emisiunea lui Cătălin Măruță, Leonard Doroftei și soția sa, Monica, au vorbit despre întoarcerea în România și despre motivul pentru care au luat această decizie. Cei doi au precizat că știau încă de când au hotărât să plece că la un moment dat vor reveni în țară, iar acum au făcut acest pas. Soția lui Leonard, Monica, a recunoscut că dorul de copii și de familie a fost unul dintre motive, dar, pe lângă asta, cei doi vor să își deschidă nu una, ci două afaceri. Leonard Doroftei a mărturisit că plecarea în Canada a fost, pentru el, o oportunitate de a se regăsi, de a se aduna, dar și de a învăța lucruri noi. 

„Am venit definitiv în țară. A fost o perioadă grea. Când am părăsit România, nu am plecat ca imigrant, să dispar. Am avut nevoie de o perioadă de liniște, să mă reculeg, să mă adun. În România nu aveam cum în perioada aia. Erau prea multe anturaje, prea multe vorbe, discuții. Și am preferat să plec o perioadă, să stau liniștit și să mă adun. M-am întrebat singur, ca orice om, ce știu să fac. Am lucrat o perioadă la o sală, a venit pandemia și am găsit oportunitatea de a antrena în altă parte. Nu era o sală de sport, dar am avut șansa să antrenez. Am antrenat copii și m-am redescoperit. Știam că într-o zi mă voi întoarce acasă, dar trebuie să ai ceva când te întorci, trebuie să faci ceva. Nu poți să vii și să aștepți. Am greșit o dată, am devenit comod și m-am plafonat. Toate lucrurile s-au dus de râpă. Acum ne adunăm, ne orientăm și voi deschide o sală. Pentru început nu o să fac performanță, iar în viitor, dacă mă voi descurca, voi începe să antrenez copii”, a declarat Leonard Doroftei, în emisiunea lui Cătălin Măruță”.

„Eu mi-am dorit foarte mult să ne întoarcem. Am considerat că au fost de ajuns pentru noi anii aceia în Canada. Copiii au plecat la începutul verii, s-a golit cuibul și am zis să mergem noi după ei. Chiar ne era dor de țară, de copii, de familia noastră. Ne simțim minunat acasă. Tot timpul voi fi lângă el, dar am și eu un proiect. Va fi ceva în domeniul horeca. Toți cei trei copii știu ce vor să facă în viitor. Alex lucrează în programare, Adrian cred că o să fie alături de mine în domeniul meu, iar Vanessa și-ar dori să se îndrepte către medicină, psihologie”, a adăugat Monica Doroftei.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel