De ce să congelezi carnea de porc înainte să o gătești. Boala gravă pe care o poți face. Dorobăț: E greu de tratat

Data publicării:
Sursa foto: unplash, autor Victoria Shes
Descriere foto: Sursa foto: unplash, autor Victoria Shes

Care este, de fapt, temperatura la care trebuie gătită carnea de porc și la ce să fii atent înainte de a o consuma. Boala gravă pe care o poți face din cauza ei.

Trichineloza este o boală parazitară cauzată de infecția cu un vierme numit Trichinella. Acesta este un tip de parazit nematod (vierme rotund) din genul Trichinella. Infecția apare de obicei prin consumul de carne insuficient gătită sau procesată termic, care conține larvele acestui parazit.

Principala sursă de infecție pentru oameni este carnea de porc contaminată, dar și alte animale precum mistreții, ursii sau liliecii pot fi purtători ai acestui parazit.

După ingestia larvelor, acestea se dezvoltă în intestin, iar apoi larvele migratează prin sânge către diferite țesuturi, inclusiv mușchii, unde se formează chisturi.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel