De ce să consumi apă de cocos. Acestea sunt beneficiile pe care le oferă asupra rinichilor

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Hidratarea și vara fac parte dintr-o ecuație inseparabilă și, deși optăm pentru apă în primă instanță, nu ar trebui să renunțăm la alte opțiuni care oferă, de asemenea, mai mulți nutrienți și beneficii pentru sănătate.

Deși, la prima vedere, nuca de cocos poate părea un fruct exotic, nu mai este atât de dificil ca înainte să o găsim pe piață. Asociată în principal cu ingrediente pentru cocktailuri sau produse de patiserie, treptat s-au descoperit beneficiile pe care le poate oferi dacă adăugăm apa sa în dietă, mai ales vara, pentru un plus de hidratare. Funcția renală va fi deosebit de recunoscătoare. De ce?

Nuca de cocos este fructul palmierului sau arborelui de cocos. Indonezia conduce producția mondială a acestei specii, urmată de Filipine și India. Din punct de vedere nutrițional, grăsimea este componenta majoritară a nucii de cocos (86,6 la sută), ceea ce o face cel mai caloric fruct dintre toate. Și, deși carbohidrații și proteinele lipsesc, se remarcă prezența mineralelor precum magneziul, fosforul, calciul și potasiul. De asemenea, se evidențiază aportul său de fibre, un aliat important pentru tranzitul intestinal și pentru reducerea riscului de diverse boli.

Te-ar putea interesa și: Ce cantitate de fructe ar trebui să mănânci pe zi pentru scăderea colesterolului, potrivit unui studiu

Ce are special apa de cocos?

Deși din cocos putem obține diverse proprietăți din diferitele sale părți, precum pulpa, untul sau uleiul, apa a devenit atât de prețioasă în ultimii ani încât ambalarea și comercializarea sa în Europa s-au standardizat. Ce o face specială?

În primul rând, este important să ținem cont că apa este extrasă dintr-o nucă de cocos coaptă, ci este esențial ca fructul să fie verde, ceea ce îi conferă un gust mai deosebit și diferit de cel al laptelui de cocos. Aproximativ din fiecare fruct se pot extrage între 250 și 500 de mililitri de apă. Cu cât maturarea este mai mică, cu atât cantitatea de lichid este mai mare și mai bogată în nutrienți. În țările tropicale de origine, apa se bea direct din fruct.

Apa  în sine contribuie la eliminarea toxinelor din organism. În cazul cocosului, datorită conținutului său ridicat de nutrienți antioxidanți, va stimula în mod special funcția renală. Această proprietate diuretică este întotdeauna benefică pentru prevenirea oricărui risc de calculi renali, notează 20minutos.es.

Te-ar putea interesa și: Top 5 fructe pe care să le consumi pentru o sănătate mai bună. Recomandarea făcută de Dan Vodnar, unul din cei 2% oameni de știință din lume

Când trebuie să fim precauți?

Deși creșterea hidratării este, în principiu, o proprietate necesară pentru sănătatea noastră, apa de cocos poate avea un impact negativ în anumite circumstanțe. În caz de boală renală, cel mai bine este să confirmați la o consultație medicală dacă este oportun consumul și dacă nu suprasolicită funcția renală. De asemenea, trebuie să se țină cont de următoarele situații:

- Sarcină și alăptare: sub consult medical.

- Fibroză chistică: dozele sale de potasiu pot fi dăunătoare pentru acești pacienți.

- Niveluri ridicate de potasiu în sânge

- După o intervenție chirurgicală: poate interfera cu controlul tensiunii arteriale și al glicemiei în timpul și după intervenție.

Te-ar putea interesa și: Fructul de vară care te ajută să adormi, previne tumorile și îmbunătățește tranzitul intestinal



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel