De ce să îți pui cartof crud pe față. Efecte uimitoare în doar câteva minute

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Diliara Garifullina
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Diliara Garifullina

De ce să îți pui cartof crud pe față. De sărbători, femeile își doresc să fie frumoase, prin urmare orice ajutor este binevenit.

Iată câteva măști de față, pe care le poți face în casă și cu care vei scăpa de cearcăne rapid. În plus, aceste măști vor șterge și câțiva ani de pe chip. Ce ai spune dacă te vei răsfăța, adesea, cu o mască de față naturistă, perfectă pentru ten în sezonul rece?

Fie că ai ten uscat, ridat, cu pete, cu cearcăne pronunțate sau cu multe coșuri, masca de față cu cartofi face minuni.

Cartoful este întrebuințat în produse cosmetice, naturale făcute în casă, datorită compoziției sale chimice, respectiv a numeroaselor substanțe utile pentru piele.

În cartof, dar mai ales în coaja lui, se găsesc proteine speciale, care activează procesul de regenerare a celulelor epidermice și care ajută la vindecarea rănilor, a fisurilor și a cicatricilor provocate de acnee. Bogat în microelemente, vitamina C şi amidon, cartoful oferă posibilitatea de a întineri pielea cu cheltuieli minime şi cu rezultate maxime.

Masca de față cu cartofi cruzi pentru înlăturarea cearcănelor. Cel mai bun remediu pentru îndepărtarea cearcănelor este masca de castraveți sau de cartofi. Pentru a scăpa rapid de cearcăne procedează astfel: aplică pe zona din jurul ochilor o compresă îmbibată cu suc de castraveți sau cartofi proaspăt stors și lasă-o să acționeze peste noapte, iar efectul va fi absolut uimitor.

Masca pentru ten luminos. Un cartof fiert în coajă se curăță şi se pisează bine. O lingură de piure se amestecă cu o lingură de brânză de vaci sau lapte prins, câte o linguriță de ulei de măsline sau de migdale şi glicerină farmaceutică. Dacă masca este prea subțire, se adaugă puțin amidon, făină de orez sau de ovăz.

Amestecul se încălzeşte pe baie de aburi sau pe calorifer şi se întinde pe pielea uşor umezită de pe față, gât şi decolteu. După 15-20 de minute masca se spală cu apă caldă, urmată de apă rece. Procedura se face o dată la 3-4 zile, timp de 4-6 săptămâni.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel