Iaurtul cu prune uscate, o combinație plină de beneficii. Vezi care sunt acestea.
Iaurtul este unul dintre produsele lactate ce poate fi consumat în orice moment al zilei, iar combinațiile pe care le putem face variază în funcție de gusturile fiecăruia. Iaurtul poate fi consumat la micul dejun cu cereale sau fructe, ca o gustare de după amiază sau ca desert gustos pentru seară.
Iaurtul, în sine, este plin de nutrienți care întăresc oasele, cum ar fi calciul și vitamina C, și care ajută la protejarea oaselor în formare, la copii, sau a oaselor fragile, la persoanele în vârstă, în special a femeilor aflate la menopauză.
De aceea este important ca atunci când facem combinații între iaurt și alte alimente să luăm în calcul impactul pozitiv pe care îl pot avea asupra stării de sănătate.
Cea mai bună combinație
Potrivit dr. Emma Laing, purtătorul de cuvânt al Academiei de Dietetică și Nutriție, cea mai bună combinație de iaurt pentru a preveni îmbătrânirea oaselor este iaurtul cu prune uscate.
”Cercetări recente au arătat că consumul unui număr mic de prune uscate în fiecare zi este util pentru menținerea rezistenței osoase. Prunele uscate conțin potasiu, magneziu și vitamina K, precum și alți compuși bioactivi care au fost legați de prevenirea pierderii osoase”, a spus dr. Laing, nutriționist, notează EatThis.
Deși prunele uscate nu sunt alegerea principală în privința fructelor, beneficiile pe care acestea le oferă ar trebui să schimbe percepția în acest sens, astfel că merită să încercați combinația.
De altfel, nutriționistul a oferit și câteva sugestii cu privire la modul în care iaurtul și prunele uscate se pot combina, în așa fel încât să fie cât mai aproape de gustul dvs. Prunele uscate pot fi fierte înainte de combinarea cu iaurtul, urmând ca acesta să fie îndulcit cu miere, iar deasupra presărat cu scorțișoară, pentru un aspect vizual plăcut.
Mai mult, tot pentru sănătatea oaselor, dr. Laing sugerează și o combinație inedită între iaurt și spanac, o legumă ce vine cu un aport important de vitamine A, C, K, vitaminele B, calciu, potasiu și magneziu.
O porție de 30 de grame de prune uscate conține:
- calorii 67
- carbohidrați 18 g
- fibre 2 g
- zaharuri 11 g
- vitamina A 4% din doza zilnică recomandată (DZR)
- vitamina K 21 % DZR
- vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6 (câte 3%)
- potasiu 6%
- cupru 4%
- mangan 4 %
- magneziu 3%
- fosfor 2%.
Ca urmare a conținutului de vitamine și minerale, pe lângă fibre și antioxidanți, prunele uscate au beneficii pentru sănătate.
- ajută la constipație;
- pline de antioxidanți;
- pot reduce nivelul de zahăr din sânge;
- îmbunătățesc sănătatea oaselor;
- protejează sănătatea inimii;
- ușor de introdus în diete.
Citește continuarea pe dcmedical.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News