De ce trebuie să punem piureul la frigider. Nu te așteptai la asta

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Pixabay
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Pixabay

Doctor Mihail a explicat, pe pagina sa de TikTok, de ce este bine să păstrăm piureul de cartofi la frigider.

Piureul de cartofi este o sursă bună de carbohidrați complecși, care oferă energie de lungă durată. Refrigerarea nu afectează semnificativ acest conținut, astfel că piureul rămâne o sursă bună de energie. Cartofii conțin fibre, care sunt importante pentru sănătatea digestivă. Piureul refrigerat păstrează această componentă nutritivă, contribuind la menținerea unui tranzit intestinal sănătos.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, care contribuie la funcționarea sistemului imunitar, la protecția celulară și la absorbția fierului. De asemenea, conțin vitamina B6. Această vitamină joacă un rol esențial în metabolismul proteinelor și în funcționarea sistemului nervos. Cartofii sunt bogați în potasiu, un mineral care ajută la reglarea tensiunii arteriale, echilibrul hidric și funcționarea nervilor și mușchilor.

Refrigerarea piureului de cartofi este o metodă eficientă de a păstra preparatul proaspăt pentru o perioadă scurtă de timp. Totuși, pentru a asigura calitatea și siguranța alimentului, trebuie respectate anumite practici.

Te-ar putea interesa și: Pericolul din spatele consumului de prăjeli. Ce spune Doctor Mihail

Când piureul de cartofi este refrigerat, o parte din amidonul din cartofi se transformă în așa-numitul "amidon rezistent". Acesta este un tip de amidon care nu este digerat în intestinul subțire, ci fermentează în colon, acționând ca o fibră alimentară. Amidonul rezistent are beneficii pentru sănătatea digestivă, poate ajuta la controlul glicemiei și contribuie la senzația de sațietate.

Doctor Mihail a explicat de ce este bine să păstrăm piureul de cartofi la frigider, dar și care este procesul prin care trece cartoful atunci când este gătit. De asemenea, acesta a evidențiat beneficiile piureului și cum contribuie la sănătatea organismului nostru.

„Cartoful, în principiu, e plin de amidon. Însă, acel amidon, în condiții speciale, poate să acționeze ca o fibră. Pentru că atunci când noi gătim cartoful, amidonul se coace, se desface și este biodisponibil și gata de a fi digerat. Atenție, nu vorbim despre cartofi prăjiți. Dacă, în schimb, tu iei un cartof din care faci piure și îl mănânci cald, o să absorbi majoritatea din acel amidon. Nu sugerez că trebuie să gătim piureul de cartofi, să îl punem în frigider și să îl mâncăm a doua zi. Dar dacă ți-a mai rămas puțin și de obicei îl aruncai, nu îl arunca. Pentru că dacă pui acel piure de cartofi în frigider și îl scoți a doua zi și îl reîncălzești, acele fibre de amidon care s-au răcit se vor transforma în amidon rezistent care o să funcționeze fix ca o fibră. O să se absoarbă mai puțin și o să rămână mai multă mâncare pentru microbiomul tău”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

Te-ar putea interesa și: Doctor Mihail, despre efectele nebănuite ale consumului de cafea. Nu te așteptai la asta!

@doctor.mihail

Tu știai asta despre piureul de cartofi❓????????‍⚕️????

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel