De la primele piese Rap la studiouri proprii. Povestea ascensiunii tânărului artist Vlad Ioniță

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Vlad Ioniță, un tânăr artist de 21 de ani, și-a început călătoria în lumea muzicii la doar 5 ani, inspirat de părinții săi și de muzica pe care aceștia o ascultau. De-a lungul anilor, pasiunea lui pentru sunete, ritmuri și compoziție a crescut, iar acum, la 21 de ani, se așteaptă să dea lovitura.

Într-un interviu exclusiv, Vlad ne-a oferit o privire de ansamblu asupra parcursului său artistic, provocărilor întâmpinate și inspirațiilor sale creative.

Cum a început un proiect ambițios cu un prieten

„Cam de un an și jumătate am demarat acest proiect,” îi spune Vlad Danei Mihai, de la Radio DC News. „Eu și un prieten, care e pe partea de graphic design, am decis să facem ceva împreună. Eu sunt artist, el are o viziune creativă diferită, așa că am zis să unim forțele și să vedem ce putem face. Așa a luat naștere un label muzical. Am început cu mai multe persoane în echipă, unii au rămas, alții au plecat, dar am continuat să creștem. Am renovat spațiul și acum avem patru studiouri în clădire, cu planuri de extindere.”

Proiectul său nu este doar despre muzică, ci și despre crearea unui spațiu creativ pentru alți artiști.

Inspirația lui Vlad nu vine dintr-o singură sursă, ci dintr-o multitudine de experiențe și influențe. „Sursele mele de inspirație sunt variate,” explică el. „Poate fi un serial care îmi transmite o anumită emoție, iar acea emoție mă inspiră să compun o piesă. Alteori, ascult o piesă a altcuiva și o folosesc ca ghid pentru a crea ceva nou. Sau poate fi o întâmplare din viața mea pe care simt că trebuie să o exprim prin muzică.”

Prima piesă și începuturile carierei

Ca mulți alți artiști, Vlad și-a început cariera cu resurse limitate, dar cu multă pasiune. „Prima mea piesă trebuia să fie una rap,” povestește el. „Pe atunci mă vedeam ca un fel de Eminem al cartierului. Mi-am cumpărat un microfon, o placă audio și aveam un laptop. Le aveam în față, nu știam exact cum să le folosesc, dar eram hotărât să fac o piesă. Mi-am lipit telefonul de un stand de microfon cu scotch și am tras piesa cu beat-ul venind direct din laptop. Așa mi-am lansat primele 3-4 piese.”

Deși primele sale creații nu mai sunt disponibile pe platformele online, aceste începuturi i-au oferit lui Vlad o bază solidă pe care și-a construit ulterior vocația. Acum, cu șase sau șapte single-uri oficiale lansate, artistul este pe cale să lanseze o nouă piesă intitulată „American Dream”.

 

 

Youtube video image

Provocările unui artist tânăr

Drumul lui Vlad nu a fost lipsit de provocări. „Cred că cea mai mare provocare este disciplina,” recunoaște el. „Există această percepție că dacă ești artist, poți face totul cum vrei tu. Dar, de fapt, trebuie să ai o anumită disciplină ca să rămâi productiv fără să ajungi la burnout. În plus, marketingul este o altă provocare majoră pentru mine.”

Vlad mai adaugă că, uneori, comparația cu alți artiști poate fi demoralizantă. „Când vezi copii de 16 ani care sparg industria și tu faci asta de mai mult timp, poate fi greu să nu te întrebi: 'De ce nu eu?' Dar trebuie să treci peste orgoliu și să continui să faci treaba cât de bine poți.”

Vlad nu se limitează doar la prezent. Planurile lui de viitor includ atât extinderea studioului său, cât și explorarea unor noi genuri muzicale. „Îmi place să mă inspir din diverse stiluri. Am perioade în care compun piese pop, iar alteori mă apuc să creez ceva rock. Momentan, îmi permit să explorez mai multe genuri și, dacă unul dintre ele prinde, mă voi concentra pe acel stil.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel