De unde vine, de fapt, numele JamilaCuisine. Povestea din spatele celui mai iubit canal de rețete din România: „A pornit dintr-o joacă”

Data actualizării: | Data publicării:

Jamila a fost invitată în cadrul podcastului „HappyFishTV”, moderat de Gojira, unde a dezvăluit de unde vine numele celui mai apreciat și cunoscut canal culinar din România, JamilaCuisine.

Jamila, pe numele său real Geanina Staicu-Avram, este una dintre cele mai cunoscute și apreciate vloggerițe de rețete culinare din România. Orice rețetă ai căuta este aproape imposibil  să nu o găsești pe canalul ei de YouTube, acolo unde se poate bucura de peste 1,8 milioane de urmăritori. Însă, puțin sunt cei știu care este povestea din spate, cum s-a lansat canalul de rețete culinare, dar și ce semnifică, de fapt JamilaCuisine.

Invitată în cadrul podcastului „HappyFishTV”, moderat de Gojira, celebra bucătăreasă a dezvăluit de unde vine numele celui mai cunoscut canal culinar din România. Ei bine, Jamila este căsătorită cu un marocan, iar soacra acesteia i-a spus de la început Jamila, întrucât nu putea pronunţa numele Geanina. Astfel, Geanina a ales pentru site-ul și canalul ei de YouTube numele de Jamila, iar pentru a exprima natura sa culinară, a adăugat „Cuisine”, care înseamnă „bucătărie” în limba franceză. Prin urmare, a rezultat „JamilaCuisine”, un canal de YouTube care astăzi este o sursă de inspirație pentru pasionații de gătit din întreaga țară.

„JamilaCuisine de la Maroc a pornit. Hai să-ți spun povestea numelui, că toată lumea mă întreabă asta. Mătușa soțului meu e o femeie bătrână, din Maroc, care nu putea să pronunțe Geanina și atunci mă striga prin casă Jamila. Prin Maroc am rămas Jamila. Când am vrut să îmi fac un blog în România m-am gândit ce nume să-i pun. Geanina era prea comun și m-am gândit să-i pun Jamila, iar bucătărie în franceză se spune cuisine. Bucătăria Jamilei. Așa am vrut eu să-i pun numele atunci. Nu m-am gândit niciodată că o să ajungă JamilaCuisine aici”, a mărturisit Jamila în cadrul podcastului „HappyFishTV”.

Youtube video image

Totul a început dintr-o joacă, iar astăzi JamilaCuisine împlinește 12 ani

Jamila și soțul ei au început totul dintr-o joacă, cu un blog gratuit, unde Jamila încărca poze cu mâncare. Soțul ei a observat potențialul și a îndemnat-o să facă videoclipuri și să le posteze pe YouTube. De atunci au trecut 12 ani de JamilaCuisine.

„A fost o joacă. Am pornit toată chestia asta dintr-o joacă, ca toate chestiile mișto. Am pornit cu un blog spot gratuit care era pe vremuri. Îmi încărcam pozele acolo și soțul meu a văzut. I-a plăcut cum am aranjat o mâncare și a văzut potențial în chestia asta. Mi-a spus să facem video și să punem pe YouTube. I-am răspuns «Eu video? Să apar eu? Nu, nu vreau».

Facem 12 ani de JamilaCuisine. Doar eu mă văd, dar soțul meu este parte din JamilaCuisine. El este pe partea de producție, asta face. M-am dus în Maroc și am văzut cât de diversă este mâncare acolo față de cea din România, câte condimente folosesc ei. La mine acasă mama folosea sare, piper, boia și atât. M-am gândit că suntem fraieri că nu ne folosim de condimentele astea. Când eu foloseam curcuma și turmeric, oamenii credeau că sunt chimicale. Atâta cultură aveam noi despre condimente. Așa a început totul, am vrut să le arăt oamenilor cât de interesantă este mâncarea marocană, deși este foarte diferită de cea românească”, a mai dezvăluit Jamila în cadrul podcastului „HappyFishTV”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel