Depresia postpartum la bărbați: cauze, simptome, tratament. Cât de grav este, de fapt

Data publicării:
foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Depresia postpartum la bărbați: cauze, simptome, tratament. În loc să-și exprime grijile, mulți bărbați se pot retrage sau pot manifesta comportamente diferite, de teama conflictului sau pentru a se conforma stereotipurilor masculine.

Depresia postpartum este adesea asociată cu mamele, dar nu este exclusiv o problemă feminină. Bărbații, de asemenea, pot experimenta această afecțiune.

 

Cercetările arată că un procent semnificativ de bărbați suferă de simptome depresive în timpul trimestrului al treilea de sarcină al partenerelor lor și chiar în primele luni după naștere. Aceste simptome sunt adesea asemănătoare cu cele ale depresiei postpartum la femei, dar pot avea și manifestări diferite, cum ar fi iritabilitatea sau comportamente externalizate, precum agresivitatea sau consumul de substanțe, potrivit Healthline.

Cum se manifestă

Mulți bărbați aleg să ignore sau să ascundă sentimentele de tristețe sau frustrare. În loc să-și exprime grijile, ei se pot retrage sau pot manifesta comportamente diferite, de teama conflictului sau pentru a se conforma stereotipurilor masculine.

 

Ascunderea sentimentelor poate duce la tensiuni în relație.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel