Descoperirea pe care a făcut-o Mihaela Bilic despre mâncare, după șase luni de trai la țară: „Am ajuns pe pielea mea la niște concluzii”

Data publicării:
Youtube / Damian Drăghici
Descriere foto: Youtube / Damian Drăghici

Mihaela Bilic a făcut o descoperire neașteptată despre alimentație, după șase luni de trai la țară. Trăind într-un mediu simplu, departe de confortul urban, medicul nutriționist a ajuns la concluzii surprinzătoare despre obiceiurile alimentare și impactul confortului modern asupra poftei de mâncare.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a trăit o experiență inedită în ultimele șase luni, alegând să trăiască într-un mod simplu, în mijlocul naturii, departe de confortul urban. În această perioadă, ea a experimentat viața fără electricitate și electrocasnice, descoperind efectele surprinzătoare ale unui trai rudimentar asupra obiceiurilor alimentare.

Mihaela Bilic a constatat că lipsa curentului electric a schimbat complet modul în care se raporta la mâncare. Frigiderul, considerat un lux, a devenit indispensabil în zilele caniculare, iar lipsa posibilității de a păstra alimentele a făcut ca produsele care necesită refrigerare, precum apa rece, înghețata și berea, să devină imposibil de păstrat. Astfel, confortul modern, inclusiv accesul la produse alimentare sofisticate, a fost complet absent.

„Concluzia verii: confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar. Anul ăsta am trăit o experiență inedită: viața la țară. Sau mai bine spus viața la pădure, pentru că în ultimele 6 luni am încercat să trăiesc cat mai simplu/rudimentar. La ce concluzii am ajuns “pe pielea mea”, ca să zic așa? Că sunt dependentă de curentul electric, fără el nu există nici lumină, nici căldură. Iar frigiderul este cel mai mare lux, mai ales într-o vară caniculară.

Este oribil să nu poți păstra mâncarea, totul se strică instantaneu. Nu mai vorbesc de faptul că anumite produse trebuie consumate reci: apă, suc, bere,prosecco, înghețată, pepene… A avea cuburi de gheață într-un congelator este un adevărat răsfăț”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Larisa Iordache este însărcinată! Fosta gimnastă și Cristian Chiriță vor deveni părinți pentru prima dată: „Te dorim și te așteptăm cu nerăbdare” / Foto

„Viața fără bucătărie și electrocasnice duce obligatoriu la o dietă simplă, fără pofte și ifose culinare”

De asemenea, Mihaela Bilic a observat că, în absența electrocasnicelor și a confortului urban, apetitul a scăzut considerabil. Fără televizor, o canapea confortabilă și dulapuri pline cu gustări și mai ales fără posibilitatea de a găti, nevoia de a mânca a dispărut aproape complet. Medicul nutriționist a comparat această experiență cu copilăria trăită la bunici, unde mesele erau simple și fără excese. Ea a constatat că viața simplă aduce un echilibru în alimentație. Totodată, Mihaela Bilic a descoperit că viața simplă este nu doar plăcută, ci și perfect echilibrată din punct de vedere alimentar.

Te-ar putea interesa și: Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

„Dar cea mai interesantă concluzie a fost legată de ritmul meselor și ideea de a mânca în general. Am realizat că atunci când stai în condiții rudimentare, fără o canapea confortabilă în care să te tolănești, fără televizor, fără ronțăieli prin dulapuri și mai ales fără posibilitatea de a găti (nici măcar un ou ochi sau un sendviș cald), nu-ți mai trebuie mâncare!  Poate ați văzut documentare despre viața oamenilor din Africa, care se apucă de dimineață de făcut o fiertură la foc de lemne, astfel încât până seara să aibă ce pune pe masă. Când pregătirea mâncării durează foarte mult, te gândești de două ori dacă e îți este foame cu adevărat! Chiar și un grătar necesită timp, cât despre produse elaborate și sofisticate, poți să uiți.

Viața fără bucătărie și electrocasnice duce obligatoriu la o dietă simplă, fără pofte și ifose culinare. Iar capul se liniștește și nu se mai gândește mereu la mâncare… pentru că nu are! Pentru mine a fost o întoarcere în timp, în vremea copilăriei trăite la bunici, când nu mi-am pus niciodată problema ce și cat mănânc. Aveam un tron pe prispă, în loc de frigider, și un singur fel de mâncare la masă: ciorbă și/sau tocăniță. Nu-mi amintesc de niciun desert, în afară de cozonacul de Paște și de Crăciun sau orez cu lapte din când în când. Cartofii nu erau prăjiți, ci lipiți de cratiță, iar fructe mâncam doar dacă găseam prin copacii din curte. Pâinea era mereu veche de o zi, iar salam primeam doar când veneau în vizită părinții de la București. La țară nu mâncam emoțional pentru că nu aveam timp, eram toată ziua pe șanț sau la gârlă. Nici seara nu ronțăiam în fața unui ecran, pentru că jucam “elasticul” sau “frunza” sau “țară țară vrem ostași”! Copilăria mea a fost frumoasă, deși nu aveam multe mijloace materiale. Și am constatat cu surpriză și bucurie că viața simplă este al naibii de frumoasă… și perfect echilibrată alimentar”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel